Blog
0   5

Inspiration til fjernundervisning med kulturarv i centrum

Abonner på nyt om Jagten på fortiden i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skolerne og museerne er lukkede, men eleverne kan stadig opleve kulturarv hjemmefra. Jagten på Fortiden har udviklet en guide med små herregårdshistoriske øvelser, der kan gennemføres af skoleeleverne hjemmefra som et supplement til fjernundervisningen.

Husk kreativitet og almen dannelse i onlineskolen

Vi skal huske de kreative og historisk dannende elementer, når der arbejdes online med eleverne i fjernundervisning. Derfor har Jagten på Fortiden udviklet en lille guide med små øvelser, der kombinerer historisk formidling med kunsteriske udtryksformer gennem maleri og tegning. De små øvelser kan med fordel kombineres med undervisningsfilmene fra Jagten på Fortiden, der tager skoleeleverne med på opdagelser i den danske herregårdshistorie. Både guide og undervisningsfilm er udviklet, så der er mindst mulig forberedelses- og efterbehandlingstid for lærerne. 

Besøg herregårdenes kulturarv online 

Museernes unikke potentialer for at understøtte børn og unges kreative læring og almene dannelse kan godt udfoldes i en fjernundervisningstid, for selvom det fysiske møde med museernes og kulturattraktionerne er forhindret, så kan historisk funderet læring og kreativ udfoldelse finde sted i hjemmene med brug af farveblyanter og fantasi. 

Find guiden til herregårdshistorie i en corona-tid og undervisningsfilm i den danske herregårdshistorie på www.jagtenpaafortiden.dk/mellemtrin

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.543 andre er allerede tilmeldt