Blog
0   32

Aflys de praktiskmusiske valgfagsprøver i 8.kl.

Abonner på nyt om Danmarks Billedkunstlærere i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Danmarks Billedkunstlærere mener at valgfagsprøverne til maj/juni i de praktiskmusiske fag bør aflyses.

Danmarks Billedkunstlærere har i vores høringssvar til Børne- og Undervisningsministeriet i november 2020 tilkendegivet, at prøverne til maj/juni i de praktiskmusiske fag burde gøres frivillige.

Som den nuværende situation ser ud, med udsigt til langvarig nedlukning og på baggrund af de tidligere nedlukninger, hvor mange skoler ikke har prioriteret de praktisk/musiske fag i nødundervisningen og heller ikke prioriteres nu, er det urealistisk at opretholde et krav om prøve i de praktiskmusiske valgfag til maj/juni.

Det har været ganske få skoler, der har genlæst de tabte timer fra foråret, og efter sommerferien er der flere skoler, som har været nødsaget til at sende de store elever hjem og dermed aflysning af valgfagene til følge.

Ligeledes er mange billedkunstlærere uvant med at undervise elever i udskolingen og især i at afholde prøve i billedkunst. De kurser, de derfor har haft behov for at deltage i for at blive klædt på til opgaven, har været få, overtegnet eller aflyst på grund af Covid 19.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi mener ikke, at fagets fagområder, lærernes faglige stolthed eller elevernes ambitioner om at gøre det bedste til deres første prøve tages alvorligt, hvis man vælger at gennemføre prøverne på trods af den manglende undervisning og de ringe betingelser, som lærere og elever i de praktisk/musiske valgfag har skulle navigere i siden marts 2020.  

På baggrund af ovenstående og mange bekymrende tilbagemeldinger fra billedkunstlærere landet over, mener vi i Danmarks Billedkunstlærere, at prøven i valgfagene i 8.klasse til maj/juni skal aflyses og årskarakteren konverteres til prøvekarakter.  

Lærerne kan i stedet tilrettelægge en terminsprøve, som kan lægges til grund for årskarakteren og dermed eksamenskarakteren, hvis eleverne kommer tilbage på skolerne.

Landsformand i Danmarks Billedkunstlærere

Lykke Østrup Andersen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.727 andre er allerede tilmeldt