Auning Skoles PLC-medarbejdere deler ud af deres erfaringer med blandt andet at aftabuisere ordblindhed.

Bliv inspireret af nogle af Danmarks bedste PLC’er

På tre gratis webinarer deler de tre PLC’er, der i 2020 blev kåret som landets bedste, ud af deres erfaringer med at skabe læselyst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kom med på besøg i Auning Skoles PLC, når de prisbelønnede PLC-medarbejdere fra Norddjurs Kommune fortæller, hvad det er de gør, som er  prisværdigt.  Eller kig forbi Sundbyøster Skole, Københavns Kommune. og Lille Næstved Skole i Næstved Kommune, som delte andenpladsen i sidste års kåring af Årets bedste PLC.

BookTalks, blind dates, læseklubber, BookBento og undervandslæsning er nogle af de greb, som PLC-folkene vil komme ind på i løbet af den halve time, hver skole holder oplæg. Dér hvor du især kan finde inspiration, er dog til hvordan man som pædagogisk læringscenter kan samarbejde med forældre, folkebiblioteker, andre undervisere, PLC-vejledere på andre skoler, lokale foreninger med flere om at øge elevernes læselyst.

Årets PLC aftabuiserer læsevanskeligheder

Hvert webinar vil vare en halv time fra kl. 13 til 13.30. Første webinar finder sted torsdag den 25. februar og bliver sendt fra læringscentret på Auning Skole. Det andet bliver torsdag den 25. marts og vil være med læringscentret på Lille Næstved Skole. Det sidste webinar vil være med læringscentret på Sundbyøster Skole den 22. april.

Det er Kommunernes Forening for Pædagogiske Læringscentre, som afholder de tre webinarer. Deltagelse gratis for alle. Du tilmelder dig ved at skrive en mail til kfplc@kfplc.dk, hvor du skriver, hvilke(t) webinar(er), du vil deltage i, så vil du modtage et link, som du skal klikke på for at se med den pågældende dag.

Årets PLC: Hvem er bedst til at stoppe bogdrop?