Debat
0   61

De statslige arbejdsgivere stopper ikke af sig selv - de vil have mere

De vil have en øget fleksibilitet for at ansætte lærere og børnehaveklasseledere på timeløn og vil ændre forhandlingsproceduren ved afsked/bortvisning af vores overenskomstansatte kollegaer på de frie grundskoler og frie fagskoler.

Det kræver de statslige arbejdsgivere at få ret til i OK 21.

De vil have mere. Så de smilede, da de underskrev den nye arbejdstidsaftale for det statslige område.

Artiklen fortsætter under banneret

En aftale, som har som mål at etablere de bedste rammer for et tæt og konstruktivt samarbejde mellem leder og tillidsrepræsentant, lærere og børnehaveklasseledere.

En aftale, som en glad Gordon Ørskov Madsen på vegne af den enige hovedstyrelse underskrev og betegner som et vendepunkt og en rigtig god aftale.

Hovedstyrelsen fik som bekendt kongressens flertalsaccept af, at OK 21 mest af alt skal ses som en vedligeholdelsesoverenskomst, som hvis det lykkes at fastholde reallønnen og reguleringsordningen, kan betragtes som en god overenskomst.

Jeg tror, der skal mere til. Det er ikke nok, vi går til forhandlingerne med et fredsommeligt ønske om vedligeholdelse i en situation, hvor vores arbejdsgivere stiller krav om forringelser i vores arbejdsbetingelser og sikkerhed i ansættelsen. Men det er som bekendt et mindretalssynspunkt blandt de kongresdelegerede og hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening.

Jeg tror, at det vendepunkt, vi har brug for i Danmarks Lærerforening, er, at Pia Henriksen bliver valgt til hovedstyrelsen til marts. Så får vi igen en repræsentant for alle os, der tænker, der skal mere til at stoppe de statslige arbejdsgivere end en arbejdstidsaftale hvilende på et forpligtigende samarbejde.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ