Debat

De statslige arbejdsgivere stopper ikke af sig selv - de vil have mere

De vil have en øget fleksibilitet for at ansætte lærere og børnehaveklasseledere på timeløn og vil ændre forhandlingsproceduren ved afsked/bortvisning af vores overenskomstansatte kollegaer på de frie grundskoler og frie fagskoler.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kræver de statslige arbejdsgivere at få ret til i OK 21.

De vil have mere. Så de smilede, da de underskrev den nye arbejdstidsaftale for det statslige område.

En aftale, som har som mål at etablere de bedste rammer for et tæt og konstruktivt samarbejde mellem leder og tillidsrepræsentant, lærere og børnehaveklasseledere.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

En aftale, som en glad Gordon Ørskov Madsen på vegne af den enige hovedstyrelse underskrev og betegner som et vendepunkt og en rigtig god aftale.

Hovedstyrelsen fik som bekendt kongressens flertalsaccept af, at OK 21 mest af alt skal ses som en vedligeholdelsesoverenskomst, som hvis det lykkes at fastholde reallønnen og reguleringsordningen, kan betragtes som en god overenskomst.

Jeg tror, der skal mere til. Det er ikke nok, vi går til forhandlingerne med et fredsommeligt ønske om vedligeholdelse i en situation, hvor vores arbejdsgivere stiller krav om forringelser i vores arbejdsbetingelser og sikkerhed i ansættelsen. Men det er som bekendt et mindretalssynspunkt blandt de kongresdelegerede og hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening.

Jeg tror, at det vendepunkt, vi har brug for i Danmarks Lærerforening, er, at Pia Henriksen bliver valgt til hovedstyrelsen til marts. Så får vi igen en repræsentant for alle os, der tænker, der skal mere til at stoppe de statslige arbejdsgivere end en arbejdstidsaftale hvilende på et forpligtigende samarbejde.