Anmeldelse Letlæsning
0   37

Letlæselige bøger til teenagere

Jeg blev rørt og glad, da jeg læste de tre letlæselige bøger om rapperen Kesi og popstjernerne Jada og Lukas Graham. De har alle noget på hjerte på hver deres måde. De er vigtige og aktuelle forbilleder for den målgruppe, bøgerne henvender sig til: unge, som er udfordret i deres læsning.

Vær dig selv/Dit liv - dit ansvar/Frihed betyder alt

Fakta


Titel
Vær dig selv/Dit liv - dit ansvar/Frihed betyder alt

Forfatter
Jette Friis O'Bróin

Pris
130/150/130 kroner

Sider
78/93/76 sider

Forlag
BookForce

Selv om læsningen driller, skal man stadig have noget kvalitetslitteratur, og her får læseren et spændende indblik i, hvad der har formet tre unge, populære musikere, og hvordan deres opvækst har været. Fælles for alle tre er, at folkeskolen og uddannelsessystemet ikke har været et let sted at være. De har følt sig anderledes og ikke anerkendt for at være dem, de er. Alle tre har de mødt voksne enten i skolen eller i familien, som har set og forstået dem. Det har fået dem til at turde stå ved sig selv og stå fast på de værdier, som er deres, også selvom vejen og måden ikke er mainstream.

Artiklen fortsætter under banneret

Kesi: “Frihed og det at være uafhængig af andre var for mig det bedste i verden. Og det er det stadig”.

Jada: ”Succes er for mig at kunne blive ved med at være mig, som jeg er. Blive ved med at bestemme over min musik, og hvordan jeg ser ud”.

Lukas Graham: “Man skal holde fast i det, man selv tror på”.

Der er unge, som må kæmpe med at føle sig anderledes, og vi kan ikke få forbilleder nok, som tør stille sig frem og fortælle om deres kampe. Bøger til unge i læseproblemer, med et vedkommende indhold, er en mangelvare. Bøgerne er på 80 til 100 sider og med lav lix, korte, enkle sætninger, mange billeder og masser af luft på siderne. Disse tre bøger kan på det varmeste anbefales.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.598 andre er allerede tilmeldt