Uskolet
0   14

Dødssyg hverdagstrummerum, please!

Fra en lærer har vi modtaget følgende reaktion på nedlukningen:

"Jeg vil have min hverdag tilbage. Jeg vil have dødssyg, ensformig trummerum. Jeg vil træde bevidstløst rundt i hamsterhjulet og finde min trivielle plads i rotteræset. Jeg vil have mine dage tilbage med råben og skrigen, med gråt i gråt og gennemblødte uldvanter. Jeg vil have røde kinder og snotnæser og hudafskrabninger. Jeg vil have kvalmende trestjernet salamistank i hele klasseværelset, løb på bassinkanten og dårlige lektieundskyldninger. Jeg vil have evig støvregn, rusten morgencykel og kaffe i trøstesløse termokander. Jeg vil have mærkelige sedler i dueslaget, overfriske pedeller og jordslåede håndklæder i glemte gymnastikposer. Jeg vil have mærkevaremisundelse, stemmer i overgang og hele bageste række på mobilen. Jeg vil sidde i konstant træk med hold i nakken til timelange eftermiddagsmøder under hårde lysstofrør på maltrakterede stole med knas­tørre Karen Volf-kager og kære, kværulerende kolleger.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg vil have gentagelser og rutine og forudsigelighed, jeg vil hostes i ansigtet uden dødsangst, jeg vil kunne give et kram, fordi det er januar. Og jeg kunne virkelig, virkelig godt bruge et selv".

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ