Musik
1   5

Anbefalinger

Podcast

Tænder elevernes lyst til klassisk musik 

"Sådan kan du høre det er …" er en podcast, som DR P2 står bag. Her lærer man, hvad der kendetegner forskellige komponister fra primært 1700- og 1800-tallet. Den er ret fantastisk, fordi den går meget didaktisk til værks. For teenagere er den simpelthen super. Skabelonen er den samme i hvert program, men den tilpasses den enkelte komponist. Den sætter fokus på tre elementer, som kendetegner komponisten. Man lærer at spotte, hvem komponisten er, mens man hører deres største musikværker.

Jeg gav eleverne som hjemmeopgave, at de skulle lytte til podcasten og så skrive et essay om deres oplevelse af musikken. De syntes, det var ret spændende. Podcasten giver en rigtig god indføring i musikken. Den er ikke for elitær eller for basal. Den er helt tilpas, hvis man har valgfagselever i musik".

Artiklen fortsætter under banneret

dr.dk/radio/p2/ sadan-kan-du-hoere-det-er

Materialer

Genvej til musikalske oplevelser i klassen

"For halvandet år siden fik jeg penge af skolen til at købe musikudstyr for. Jeg valgte at købe elektroniske instrumenter, for man kan let skabe en form for synthpop på for eksempel keyboard og elektrisk trommesæt. Man behøver ikke at være særlig god til et elektronisk instrument for at få noget godt ud af det. Instrumenterne giver hurtigere eleverne en følelse af at kunne spille. Det har jeg haft stor glæde af på flere spor.

I stedet for at lære at spille elbas på strenge kan eleverne spille bastoner på en bassynthesizer, på den måde får de lynhurtigt en musikalsk oplevelse. Det er simpelthen meget lettere at undervise på tangenter end på strenge. Det handler ikke om, at de programmerer musikken, de spiller selv. Jeg har været så glad for de elektroniske instrumenter. Det giver så meget musik i undervisningen. Jeg købte det online, men jeg vil anbefale, at man køber det i en fysisk butik, så man får mulighed for at afprøve instrumenterne".

Ud af huset

Cinemateket giver gamle film nyt liv

"På min topfem over bedste film er 'Blade Runner'. Jeg var til et særarrangement i Cinemateket i København, hvor den blev vist i en 35-millimeter udgave. Det var analogfilm med ridser og manglende frames. Det var helt autentisk. Jeg er sci-fi-entusiast, og 'Blade Runner' instrueret af Ridley Scott er fænomenalt godt lavet.

Det er den sidste hollywoodfilm, hvor der overhovedet ikke er brugt computeranimation. Efter det bliver der brugt computeranimation i mange film. I 'Blade Runner' er alt tegnet, modelleret eller bygget op. Alle skuespillerne står i miljøet og agerer. Musikken er også helt speciel. Den er kun bygget op af elektroniske instrumenter. Det var så fedt at se filmen i Cinemateket. Og så blev der til slut serveret en nudelret med kylling og rejer, som havde reference til, hvad de spiser i filmen".

"Blade Runner" i Cinemateket, København


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt