Læreruddannelsen
0   17

Kunsten er ikke kun til pynt

Over whiteboard, staffelier og bordplader plettet af maling i mange farver hænger to blyantstegninger i overstørrelse. Tilsammen udgør de et kunstværk, der skal inspirere fremtidens billedkunstlærere på læreruddannelsen i Odense. Omgivelserne er med til at styrke de lærerstuderendes æstetiske dannelse.

På UC Lillebælt bliver lærerstuderende med billedkunst som kompetencefag uddannet midt i et kunstværk. Deres underviser, lektor Knud Erik Christensen, har nemlig sørget for, at faglokalet er udsmykket med et originalt værk af Asbjørn Skou skabt specielt til rummet. "Lokalet har tidligere været et industrielt værksted, og det kan ses", fortæller Knud Erik Christensen.

"Her er meget monokromt og mange lige linjer. Asbjørn Skous værk giver modspil til det stringente rum". Værket, som har fået navnet "Et imaginært Bauhaus", skal ikke kun opfattes som dekoration. Det fungerer i høj grad som inspiration for de kommende billedkunstlærere. "Vi bruger værket aktivt i undervisningen. For eksempel når de studerende laver didaktiske forløb med udgangspunkt i værket eller dele af det. Jeg bygger som regel min undervisning op omkring forløb, som de studerende kan tage med sig ud i folkeskolen", fortæller Knud Erik Christensen, der købte det store vægmaleri for de penge, der fulgte med, da han sidste år modtog Forskningsministeriets Underviserpris.

Folkeskolen besøgte UC Lillebælt i december før nedlukningen.


Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
430 andre er allerede tilmeldt

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.672 andre er allerede tilmeldt