Blog
3   15

Du skal lige slukke for din mikrofon...

Abonner på nyt om Dorthe B Clausen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Selvom onlineundervisning er som at have forældrene med i skole hver dag, så er det nu slet ikke så tosset at kunne sige: "timen er slut, tak for nu" - ”Klik” - og så blev der ro.

Hverdagen blev igen "splittet og rusket". Nødundervisning skulle genetableres, kendt for nogle elever, men helt nyt for børnehaveklasseeleverne.  Personalet i indskoling vil alle, springe ud i onlineundervisning på Teams.  Der var en smule nevøsitet og krilleren i maven hos mig, inden jeg sagde stemte i. JA hvorfor ikke?!?!? Den første uge er nu veloverstået og jeg sidder med en god fornemmelse i maven, alt skepsis er forsvundet som dug for solen. 

Der har faktisk været flere fordele. Den forgangne uge har budt på undervisning (uden de vilde forstyrrelser), ingen "spildtid" på håndvask, ingen frikvarterskonflikter, ingen spildte mælk, ingen gårdvagter, ingen kopiarbejde, ingen kø med blyantspidsning, ingen der ”sladre”, ingen glemte biblioteksbøger, ingen garderobe der roder, ingen der ikke ved hvad de skal efter skole og stort set ingen kontaktbogsnoter…… Jeg har endda kunne slukke for lyden af børnene. For en gang skyld har der været fokus på kerneopgaven (selvom jeg har været en smule presset pga. det ukendte medie som undervisningen skal deles i).

Mandag flokkedes eleverne fysisk på skolen, for at hente materialer og Ipads, vi (personalet) havde travlt med at blive klogere på Teams. Teams blev tirsdag morgen modtaget med iver, alle de små børnehaveklasseelever sad klar ved tasterne allerede inden kl. 8.30, der var snak, hygge, grin og fjollerier - det var rigtig skønt at være tilskuer til. De var så glade for at se hinanden igen, efter den lange juleferie.  Jeg måbede en smule, DE havde jo aldrig prøvet det før..... den lille vejledning, som jeg havde sendt ud dagen før, måtte have været tiltrækkelig information om Teams, for de var da blevet modtaget og forstået. Den ene lille pige fra min klasse, der ikke rigtig turde sige JA da vi havde protekol, overvandt heldigvis snart skrækken (nu er hun en af dem der snakker hele tiden). Teams kan bare noget. Jeg havde sågar en mor, der lige bad mig kigge efter "bette manden" mens hun hentede noget på skolen. ;-) 

  

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
754 andre er allerede tilmeldt