Blog
1   10

Prøve eller ej?

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sidste år aflyste man prøverne. Bør man gøre det igen, eller skal der ændres på årets prøvekrav?

Jeg tror, vi er mange lærere på 9. årgang, der er begyndt at skæve bekymret til kalenderen.  Der er kun 2½ måned, til vi plejer at trække emne til afgangsprøven i kulturfagene. Vi er hjemsendt og laver virtuel undervisning for anden gang – nogle har endda været lukket mere ned. 

Virtuel undervisning er naturligvis bedre end ingenting, men den er på ingen måde på højde med det, vi kan lave i et klasselokale, hvor vi kan se eleverne, fornemme om de forstår og hvor vi kan have en dynamisk samtale. 

Forsvundne timer

Der forsvandt mange kristendomstimer i forårets nedlukning. Jeg har fået en erstatningsfagdag i efteråret, og skal have en mere om lidt. Men en virtuel fagdag er bare heller ikke så effektiv, som en fysisk. 

Artiklen fortsætter under banneret

Når vi en gang kan møde ind igen, er der flere udskudte ting, der skal afvikles. Terminsprøver og projektopgaven skal der være plads til. Sidstnævnte fordi det er et krav, førstnævnte fordi de også blev aflyst i 8.  

Kan vi nå det?

Så er det, det bekymrede blik til kalenderen kommer. For kan vi nå pensum og alle kravene til prøven? Kan vi nå at få hjulpet alle, der ønsker det, i gode grupper? Kan vi og eleverne nå at blive klar? 

Jeg begynder at tvivle. For selv om vi kun er i midten af januar, har vi mistet rigtig meget tid. Det forlyder, man fra ministeriets side er begyndt at se på, om og hvordan sommerens prøver skal afvikles. 

I ministerens stol

Sad jeg i ministerens stol ville jeg løsne kravet om, at eleverne kun kan bruge kildetyper, der er undervist i, løsne kravene til kulturteknikker, acceptere at opgivelserne ikke nødvendigvis er ligestillede i forhold til fagets fire kompetenceområder.  

Dette under forudsætning af, vi kommer tilbage senest i uge 8. I modsat fald mener jeg, man bør aflyse alle prøver med undtagelse af dansk, matematik og evt engelsk. Eleverne er skidt stillet i 1. g, hvis de slet ikke har prøvet at gå til prøve i folkeskolen.  Men det er ikke rimeligt, de skal til alle prøver, hvis de fortsat skal nøjes med onlineundervisning. 

 Jeg synes, vi skal hjælpe ministeriet godt på vej. Jeg vil derfor opfordre jer alle til at give jeres besyv med i kommentarfeltet. Hvordan kan vi afvikle prøven i kristendomskundskab? Og skal vi afvikle den? 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt