Arbejdstidsaftale A20
0   20

Odense-lærere får A20-aftale

Odense Lærerforening og Odense Kommune har skrevet under på en ny aftale om lærernes arbejdstid, der bygger på den landsdækkende A20-aftale. Odense-aftalen fastholder lærernes krav på fem timers individuel forberedelse om ugen, de selv placerer.

"Jeg er glad for, at vi er tilbage på et spor med et tæt samarbejde og tillid til lærernes professionelle dømmekraft og en anerkendelse af, at lærernes forberedelse af undervisningen er vigtig for kvaliteten i undervisningen. Den bedste skole skabes i et tillidsfuldt samarbejde med lærerne", siger formand for Odense Lærerforening Anne-Mette Kæseler Jensen.

For hende har det været altafgørende, at lærerne beholder de fem timer ugentligt, som de selv kan tilrettelægge, og hun fremhæver også, at hvor den tidligere Odense-aftale tog udgangspunkt i, at arbejdstiden var, fra lærerne mødte i skole, til de forlod arbejdspladsen igen, så er A20 en aftale, der ser arbejdstiden som tiden, fra man begynder at arbejde, til man holder fri.

Artiklen fortsætter under banneret

"Dermed støtter den op om, at man lokalt kan aftale at tilrettelægge arbejdstiden sådan, at man får den bedste skole".

I København, Herning og Frederikssund, hvis aftaler folkeskolen.dk tidligere har præsenteret, har lærerkredsen accepteret at fravige A20-aftalens krav om, at hver enkelt lærer få opgjort sin arbejdstid hver tredje måned. I Odense mener forvaltningen, at it-systemet er ved at være klar til at kunne give lærerne den kvartalsvise opgørelse. I aftalen tages dog forbehold for, at hvis det mod forventning ikke skulle lykkes, så har kommunen et år til at få det på plads, så forvaltningen og skoleledelse ikke forpligtet til at gøre det op manuelt.

Kun på ét punkt har man i Odense forhandlet en lille fravigelse fra A20 - nemlig at lærerne først har krav på opgaveoversigten fire i stedet for fem uger før normperiodens begyndelse.

"At vi i Odense, som nogle af de første i landet, er blevet enige om rammerne for lærernes arbejde, vidner for mig om det gode og tillidsfulde samarbejde, jeg har lagt så stor vægt på i min tid som rådkvinde. Det lover godt for fremtiden, for lærerne i Odense og for den odenseanske folkeskole, som vi her i byen ynder at kalde 'fundamentet for den odenseanske drøm'", siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen i en pressemeddelelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ