Blog
0   3

Tilbage på Corona-pinden igen

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så er vi tilbage igen med undervisning i specialklasserne, på en stort set tom kommuneskole.

Specialklasseeleverne er undtaget for skolelukningen, fordi det vurderes fra centralt politisk hold, at der er behov for struktur for dem. Det kan der være noget om. Men for nogen elever kan det omvendt virke som et stigmata. ”Du er anderledes”, er der flere af eleverne der giver udtryk for i udskolingen. De vil gerne være unge med de unge, og nærme sig en eller anden grad af normalisering. De kommer derfor til at stikke ud i den her sammenhæng, da de så netop ikke er som alle de andre unge.

Måske kunne man have lavet nogen retningslinjer, som kunne være op til en decentral udmøntning i, hvad der gav mening på de enkelte skoler. De unge jeg har i udskolingen kan foruden at føle sig stigmatiserede, også finde mindre motivation i at komme i skole, da der ikke er den samme dynamik på en skole som er halvtom. Og nogen forældre vælge at holde dem hjemme, da de er bange for smitte. Så der er mange dilemmaer.

Artiklen fortsætter under banneret

Man kan berettiget også rejse spørgsmålet om, når det nu kunne lade sig gøre at have dem 14 dage hjemme i juleferien, om det så ikke kunne lade sig gøre at have dem 14 mere, når vi nu står overfor en potentiel dødelig virusmutation?

Der har også været en del forvirring om hvad det nu var der var gældende fra forældreside, hvor nogen ikke har fået sendt deres børn i skole. Så vi sidder også med nogen klasser der er halvtomme. Så dynamikken og det at skulle arbejde med pensum i en halv klasse kan også godt være en udfordring, da det så kun er halvdelen der når pensum.

Der er så nogen nye retningslinjer på ved kan jeg læse på dr.dk i dag. Det er positivt, og lægger netop op til en decentral vurdering.

www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/laerere-paa-specialskoler-slaar-alarm-under-corona-send-nogle-elever-hjem

Så det bliver spændende at se hvad der sker de kommende dage.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.522 andre er allerede tilmeldt