Blog
4   10

Coronavenlig H/D; Papirflyfoldning.

Abonner på nyt om Blog-værk i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Papir er mit absolutte yndlingsmateriale i håndværk/design. Man kan folde, forme, destruere, forme påny, lave brugbare produkter og modeller af det. Det er tilgængeligt for de fleste, og dét gør det også rigtig godt til coronaundervisning i H/D.

For en god ordens skyld vil jeg lige disclaime at det her forløb naturligvis kræver en individuel didaktisering. Du kan altså ikke nødvendigvis bare copy/paste nedenstående og stikke dine elever. Selvom det er coronavenlig undervisning, så kræver det altså at man skal forklare eleverne om hvad de nu skal lave, hvorfor de skal det, hvad målet er (hvilke vil være forskellige fra klassetrin til klassetrin). Jeg tænker, at bruge forløbet i mine 5. klasser - men det vil også sagtens kunne bruges på både 3.,4., 6. og sågar også på valgholdene i 7. og 8.  Jeg tænker også papirflyfoldning kan bruges i ikke-corona tid. Eleverne lærer noget om at følge en tutorial, hvilket håndværksmæssigt kan være brugbart ift. en hvilken som helst opskrift, der kan følges og det er dermed også brugbart ift. faglig læsning i læsning (læse og følge opskrifter osv...)

 

Papirflyfoldning Introduktion til papirflyfoldning. 1. Se disse klip fra Paper Plane World Championship 2015:

Verdensmesteren i papirfly:

Verdensmesterskab i længde:

Artiklen fortsætter under banneret

Find gerne flere links - der er masser på youtube.  (Del skærmen, se dem sammen i klassen…) 

 

2. Fold mindst 3 forskellige papirfly; Til at starte med folder du 2 efter tutorial - altså nogle, som nogle andre har udtænkt. Find tutorials her: 

Forskellige papirflystutorials

Det tredje fly skal du selv prøve at udtænke - fold altså dit eget design. 3. Når du er færdig med alle 3 papirfly skal de ud og flyves med. Tag tid på hvor lang tid de kan flyve i luften og skriv det ned. Vis dine resultater for klassen, når man mødes igen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.300 andre er allerede tilmeldt