Blog
6   66

Udfordringen mellem nødundervisning og folkeskolens afgangseksamen

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hjælp os nu og meld ud. Vi er sendt hjem og skal nødundervise eleverne. Endnu ved vi ikke, hvordan skoleåret skal afsluttes. Men om 50 skoledage må 9.klasseseleverne trække deres område til naturfagseksamen. Straks derefter i kølvandet bliver udtræksfagene offentliggjort og de skriftlige prøver begynder.

Der bliver meldt ud bl.a. fra DLF, at vi skal huske på, at vi er sendt hjem med nødundervisning. http:// https://www.folkeskolen.dk/1862314/dlf-formand-stop-med-fuldt-skema--det-er-noedundervisning

Der skrives en del om, at eleverne ikke skal følge deres almindelige skema, men overgå til nødundervisningsskemaer. 

Dette kan siges at være en fair præmis under en pandemi. MEN jeg er provokeret af den manglende stemme i debatten. Der er disharmonien mellem nødundervisningen og 9.klassernes afgangseksamen. Eller for den sags skyld alle de forskellige eksamener, der skal afvikles til sommer. Vi har cirka 10 til 14 ugers undervisning tilbage på 9. årgang, hvoraf mindst en uge også er hjemme med nødundervisning.

Som udmeldingerne er pt., så skal eleverne til FP9 eksamen til sommer uden lempelser. Hvis denne udmelding er gældende, hvordan kan vi så tillade os at nødundervise eleverne? 

Artiklen fortsætter under banneret

Naturfag 

En af ideerne til naturfag, er at opgive 2 eller 3 fokusområder i stedet for 4. Dette kan hjælpe nogle elever og lærere, som endnu ikke er igennem alle fokusområder. For mit vedkommende er det ikke fokusområder, som er et problem. Det er elevernes manglende undersøgelseskompetence, da de ikke har fået den nødvendige træning i faglokalerne. Hvornår og hvordan skal dette års 9. klasses elever opsamle de manglende kompetencer og færdigheder?

Hvem samler den tabte viden op?

Hvis eleverne skal til almindelige eksamener til sommer, så skal eleverne have undervisning – så tæt på normalundervisning. Dette kan desværre ikke lade sig gøre i alle fag, fx naturfag og idræt, samt den praktisk/musiske blok.

Vi skal have en debat i gang om, hvordan eleverne får samlet den tabte viden op, så det ikke kommer til at forfølge dem gennem hele uddannelsessystemet.

MELD UD 

Så Pernille og Mette meld ud. Hvis eksamenerne skal gennemføres – så skal der lægges planer nu for, hvordan vi kan nå mest muligt af det tabte, når vi er tilbage på skolen. Giv os nu noget at arbejde med. 

Jeg føler mig som en marionetdukke, hvor dukkeføreren har glemt sit ansvar. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.678 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.333 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.199 andre er allerede tilmeldt