Blog
2   10

Ja tak til privat læreruddannelse, hvis friheden også gælder de offentlige

Abonner på nyt om Politisk: Isabella Arendt, KD i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Laver man en privat lærerudannelse skal man samtidig sikre, at de offentlige ikke pålægges så mange ekstra blylodder i skoene, at de ikke har en chance for at vinde løbet.

Det er en rigtig god idé med en privat læreruddannelse i Herning. Mange områder i vores samfund har godt af, at det private og offentlige supplerer hinanden med tanker og idéer.

 

Det skaber et marked for innovation og kan bidrage til at læreruddannelserne over hele linien får et løft.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Det kræver dog ændringer for de offentlige uddannelser også. Man kan ikke først bruge årevis og skiftende regeringer på at opstille alle mulige krav til de offentlige uddannelser. Konstatere, at det ikke hjælper læreruddannelsen og så løse det ved at lave en privat konkurrent, som ikke skal leve op til kravene. Det er ikke fair.

 

Som borgerlig går jeg naturligvis ind for fri konkurrence, så længe konkurrencen også faktisk er lige og retfærdig.

 

Laver man en privat lærerudannelse skal man samtidig sikre, at de offentlige ikke pålægges så mange ekstra blylodder i skoene, at de ikke har en chance for at vinde løbet. Der må være samme regler, samme frihed og samme muligheder for læreruddannere og -studerende uanset om det er offentligt eller privat.

Kun sådan er der en reel chance for at uddannelserne kan styrke og inspirere hinanden til gavn for vores alles folkeskole.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
478 andre er allerede tilmeldt