Brobygning med besøg på ungdomsuddannelserne er aflyst på grund af covid-19, så nu har ungdomsuddannelserne gang i virtuelle alternativer

Virtuel brobygning med kamera-rundvisning og chat

Brobygningen blev i efteråret aflyst, men nu er ungdomsuddannelserne i gang med virtuelle alternativer. De skal sikre udskolingseleverne en mulighed for at få noget at vide om uddannelserne - og for at stille spørgsmål.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi holdt i efteråret en virtuel brobygning, hvor vi viste rundt på skolen med 360 graders kamera", fortæller rektor for Rødovre Gymnasium Peter Ditlev Olsen til folkeskolen.dk.

"Det blev kun til én gang, for så blev gymnasiet lukket ned i december. Men vi havde en hel klasse samt deres lærer og nogle enkelte andre elever med på den virtuelle rundvisning".

"Nu har vi planlagt en virtuel orienteringsaften den 19. januar. Her vil elever og vejledere fortælle om skolens forskellige studieretninger, og det bliver muligt at stille spørgsmål til eleverne, vejlederne og til mig".

Peter Ditlev Olsen mener, at det er vigtigt, at eleverne får en eller anden erstatning for et fysisk møde og han henviser til Rødovre Gymnasiums hjemmeside, hvor arrangementerne bliver omtalt, og hvor man kan tilmelde sig.

Mød en ung - på video

Også på H.C. Ørsted Gymnasiets tre afdelinger i Lyngby, Ballerup og Frederiksberg og på erhvervsuddannelsen Tec vil der være virtuelle åbent hus i januar og februar, hvor elever og lærere fortæller om de forskellige uddannelser og studieretninger.

Behov for særlig indsats

Formand for Danske Gymnasier Birgitte Vedersø understreger i en pressemeddelelse, at der er behov for at gøre en særlig indsats både for 9. klasserne og for de nuværende 8. klasser, der er gået glip af introforløb i dette corona-ramte skoleår.

"Valg af ungdomsuddannelse er en stor og vigtig afgørelse for de unge. Så vi skal gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at de har de rigtige forudsætninger for at træffe det valg, der passer bedst til deres interesser og forudsætninger. Det afklarer de unge nemmest, når de er fysisk til stede på den ungdomsuddannelse, de tænker at søge ind på".

Hun håber, at der bliver plads til besøg, når det igen er muligt.

Unge rollemodeller fortæller eleverne om erhvervsuddannelser

Ungdomsuddannelserne er i gang med flere forskellige virtuelle løsninger, hvor undervisning bliver livestreamet, og hvor elever fortæller om skolens muligheder. Uddannelserne annoncerer deres virtuelle møder på deres hjemmesider. For at deltage skal man tilmelde sig på forhånd.

Skal søge senest 1. marts

På Vordingborg Gymnasium & HF havde man i stedet for at invitere folkeskoleeleverne på besøg, besluttet at sende gymnasieelever på besøg i folkeskolen i december.

Planen var, at eleverne kunne vælge sig ind på en uddannelse og have en hel dag, der handlede om uddannelsen og hvor gymnasieeleverne fortalte fra deres hverdag, om lektier og andet, mens gymnasielærerne underviste folkeskoleelever.

"Desværre satte coronaen en stopper for det, men vi har udviklet konceptet, så der ligger en færdig plan i skuffen til når smitteforholdene ændrer sig", siger Jakob Stubgaard, der er rektor på Vordingborg Gymnasium og HF.

Nu har man arrangeret en virtuel åbent hus aften den 20. januar.

De nuværende 9. klasseselever skal indsende ansøgning om valg af ungdomsuddannelse inden 1. marts, så de når næppe at kunne møde fysisk op på ungdomsuddannelserne inden.

 

 

Powered by Labrador CMS