Blog
6   14

Langt ude på heden

Abonner på nyt om Jarl Falk Sabroe i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Eller sagt på en anden måde, det er langt ude i skoven, at et flertal i Folketinget vil oprette en ny privat læreruddannelse i Herning.

Et flertal bestående af de partier, der i overvejende grad, op igennem nullerne har stået for en forringelse af vores læreruddannelse, en centralisering uden fortilfælde, vil nu pludselig oprette en ny privat læreruddannelse. 

Egentlig giver det jo meget god mening, at lige præcis disse partier synes en yderligere privatisering af uddannelsesvæsenet er nødvendig. Det skal de jo selvfølgelig have lov at mene. Men for mig falder kæden helt af, når jeg læser begrundelsen for denne privatisering.

Tidligere næstformand i Venstre Kristian Jensen udtaler:

"Vi synes, der er et behov for en ny type lærere, som i højere grad er med til at skabe dannelse og være forbillederne for eleverne. Vi har behov for nogen, der kan give eleverne dybde og faglighed på samme tid" citat slut. 

Artiklen fortsætter under banneret

En ny type lærer? En lærer der i højere grad kan skabe dannelse?? En lærer der kan være et forbillede for eleverne??? 

Og jeg som gik og troede, at det faktisk var en vigtig ingrediens i vores nuværende læreruddannelse. Hvis de lærere som uddannes i dag er den forkerte type, ikke skaber særlig meget dannelse hos eleverne og ikke har mod på at være forbilleder, så er der noget riv rav ruskende galt.

Men så er det jo godt at Hr. Jensen og hans ligesindede kan lave deres egen private uddannelse, så eleverne i Herning kan få nogle ordentlige lærere og ikke skal spises af med  lærere, et af verdens bedste undervisningssystemer har uddannet i årevis. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
465 andre er allerede tilmeldt