Blog
0   2

At starte på en frisk

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når vi atter træder ind på skolen, bliver det på skuldrene af et år uden præcedens. Samme tidpunkt sidste år var blot endnu et “nyt år”, men ikke denne gang.

Hvad tæller mest som en ny begyndelse? Kalender- eller skoleåret? En lang sommerferie kan give luft under vingerne, og netop tiden, de mange uger, kan sætte tingene i perspektiv. Det nye år derimod lokker med nye muligheder, og netop symbolværdien i denne handling kan være nok i sig selv. Men det er en stakket frist, uanset hvilken en man hælder til, for realiteterne banker altid på døren. Alle de forkromede planer og eventuelle nytårsfortsæt skal jo realiseres. Vi kender nok følelsen af ondt i håret efter en julefrokost, hvortil vi kvitterer “aldrig mere snaps”, hvorpå næste julefrokost igen byder på lækkerier fra De Danske Spritfabrikker, og atter ligger man med smerter i frisuren. Historien har en underfundig måde at gentage sig selv på.

Når vi atter træder ind på skolen, bliver det på skuldrene af et år uden præcedens. Samme tidpunkt sidste år var blot endnu et “nyt år”, men ikke denne gang. Allerede i sommer fik vi en forsmag på, hvor mærkeligt det var med gensynsglæden. Skolelærere, et notorisk kærligt folkefærd med hang til kram og begejstring, anede ikke deres levende råd, da de genså alle deres elskede kolleger. Håndtrykket? Aldrig i livet! Engang så dybt formelt, nu en veritabel smittebombe. “Albuehilsenen” er nok blevet den mere gængse gestus. Den kan man levere med et glimt i øjet. Men nogle forfalder stadig til at kramme, med hvad det måtte indebære af farer for liv og levned.

Og børnene? De vælter stadig rundt i en art desorientering. Deres natur er netop kærlig og kontaktsøgende, så med smittefaren in mente står de i et ingenmandsland. Med Corona-vaccinen lige om hjørnet kan det være, at det alt sammen ændrer sig lige om et øjeblik. Lad os håbe det. Med skolelandskabet som en veritabel spøgelsesby hvor alting efterhånden er enten afsprittet eller afmærket, kunne det være dejligt med ægte hverdag uden et personalerum, der ligger øde hen. 2020 har været et virkelig mærkeligt år.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
741 andre er allerede tilmeldt