Blog
4   2

Coronavenlig H/D; Emballagedesign

Abonner på nyt om Blog-værk i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Håndværk/design faget skal gerne stå på tre ben; Materialekendskab, værktøjskendskab og designkendskab. Coronanedlukningen synes for mange en svær tid for faget, men det kan også være formidable muligheder for at arbejde med fagets tredje ben; Design!

Når jeg arbejder med håndværk/design i folkeskolen arbejder jeg altid ud fr FIRE-modellen. Det gør jeg ud fra devicen, at hvis du arbejder systematisk med din designproces bliver det lettere at forstå for eleverne hvorfor de skal lave diverse. Ydermere giver det idéerne bedre muligheder, når man har et ståsted - noget at arbejde ud fra.  I dette forløb har jeg arbejdet med mælkeemballage, men arbejdsmodellen her kan sagtens udvides det til andre typer emballage. Derudover er forløbet yderst coronanedlukningsvenligt, da de fleste elever jo har mælkekartoner og en vis viden herom. 

Forstå - I denne del af processen skal eleverne opnå en vis forståelse for emballagen. Hvorfor ser den ud som den gør. Hvilket materiale er brugt og hvorfor. Hvad med farverne, der er brugt? Hvad skal produktet udstråle? Er der fx brugt billeder af naturen, køer, enge, græs osv. på økologisk mælk? Hvad med biodynamisk mælk?  Hvordan har udviklingen i emballagen været, og hvad var fordele og ulemperne ved dette? 

Ideudvikle - Her skal eleverne skitsere deres produkt. De skal lave mindst tre skitser og de kan udføres på forskellig vis. Det kan være doodling eller tænk ud af boksen-skitsering eller skitse-deling (som klart er lettere uden pandemi-nedlukning....)

Realisere  3 løsninger:

Artiklen fortsætter under banneret

1. Del dit papir ind i 4 lige store felter, og tegn din mælkekarton på papiret.

2. Gør som løsning 1, og prøv at samle den, så godt som muligt.

3. Lim papir på en mælkekarton (eller sæt fast med tape), og tegn på den.

Evaluere Eleverne præsenterer deres produkter/design. 

 

God arbejdslyst.  (Materiale udfoldet/udviklet efter inspiration fra bruger på foreningens facebookgruppe). 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.298 andre er allerede tilmeldt