Debat

Tilpas eksamenskravene

Lad os gå efter at gennemføre eksamen - men slække på pensumkravene, .

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nuværende 9. årgang er nu hjemsendt i samlet mere end 3 måneder, nogle væsentligt mere på grund af lokale Covid19-udbrud.  

Jeg tror det gælder de fleste fag, men i naturfagene, hvor jeg har min gang, er det særlig tydeligt at kravene bliver svære at leve op til. I løbet af 8. og 9. klasse skal der udarbejdes projekter i fire fællesfaglige fokusområder, for at kunne indstille til eksamen, og disse skal være baseret på egne undersøgelser og modeller.

Det bliver sværere og sværere at nå for hver dag der går, uden adgang til faglokaler, udstyr eller mulighed for ekskursioner. Hvem skal man mon råbe op for at få sænket kravet til tre fokusområder?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er nu der skal kigges på eksamenskravene, hvis ikke vi skal risikere at få endnu en eksamensløs årgang - og dét vil i hvert fald være en unødvendig bet.