Blog
0   2

Hjemsendt igen

Abonner på nyt om Susanne Christensen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så er vi sendt hjem igen. Og lærere og pædagoger sidder endnu engang og skal planlægge de kommende ugers undervisning. Og hvem ved, måske mere end det…

Når man kigger rundt på de sociale medier, er der enormt stor forskel på, hvordan den enkelte skole griber det an. På nogle skoler er der dømt fuldt skema - alle fag skal dækkes. Andre skoler har sorteret de praktisk/musiske fag fra og måske også ændret i skemaet.

På min skole forventes der mere eller mindre ‘normalt’ fagdelt undervisning fra 4. klasse og op (de praktisk/musiske fag er sorteret fra), mens der er forskellige tilgange til 0.-3. klasse. Det tror jeg egentlig de fleste af mine kolleger synes giver meget god mening for alle parter. Så må vi se, hvordan det bliver i praksis.

Noget af det der ofte skrives om er online undervisning og ting til print. Og her er det måske værd lige at have et par ting i baghovedet, inden man sender du til forældre. Har dine elever ikke deres eget device fra skolen, kan du ikke forvente, at de kan være online. Ikke alle hjem har et device til barnet, og den der med at de lige kan bruge forældrenes computer - måske skal forældrene også arbejde hjemmefra?  Dernæst, der kan være mange hjem som ikke har printer, så man skal virkelig overveje, om man blot vedhæfter pdf’er, som forældrene selv skal printe ud hjemme.

Overvej i stedet om der skal samles en mappe, som afhentes på skolen (tjek op med din ledelse om det er en mulighed) eller om du kan lave opgaver via billeder og lydfiler, som deles på Aula eller anden vis med forældre/elever (en mulighed kan f.eks. være at lave en hjemmeside, som deles med forældre/elever). 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har netop nævnt nogle af disse råd samt et par stykker mere i et indlæg på min blog, hvis du vil læse med.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt