Blog
0   23

Sænk ambitionsniveauet omkring hjemmeundervisningen

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Efter pressemødet med Mette Frederiksen her til aften er jeg spændt på, hvilken hverdag som møder mig på mandag - for jeg skal både køre virtuel undervisning med mine elever og samtidig hjælpe mine egne børn, som går i 1. og 3. klasse.

Foto: pixabay.com

 

Jeg har prøvet det før – det med både at arbejde hjemmefra og samtidig støtte/vejlede mine egne børn, så godt som jeg kan med deres hjemmeopgaver. Alligevel har jeg nogle forhåbninger om, at vi lærere sænker skuldrene i forhold til arbejdet med skolearbejdet. For hvilke forventninger kan vi tillade os at stille til de yngste elever og deres forældre, når det hele skal gå op i en højere enhed derhjemme?

Da hele landet lukkede ned i marts måned, blev mange familier med små børn presset til det yderste. Der var en forventning om, at man passede sit eget job, samtidig med at ens små børn skulle hjælpes og vejledes. Det er en svær balance – for hvordan kombinerer man begge dele, så hverken ens arbejdsplads eller ens egne børn føler sig tilsidesat?

Artiklen fortsætter under banneret

 

Fleksibilitet er kodeordet

Derfor er det vigtigt, at vi drager erfaringer fra sidste gang, hvor vi var mange, der skulle kombinere arbejde med små børn.

Det kan være en ide, at man som lærer ikke med de mindre elever lægger for faste deadlines ned over dagene. De yngste elever kræver en del hjælp, og det er godt for familierne, hvis man har lidt elastik til selv at planlægge og prioritere tid – f.eks. over et par dage. Fleksibilitet er et kodeord for alle i denne tid, hvor vi bliver holdt hjemme i en ramme, hvor normalen arbejdsmæssigt skal op i en dybt unormal tid.

Fleksibiliteten gælder også hos de mellemste og de ældste, hvor udfordringerne kan divergere fra hjem til hjem.

Og så skal jeg huske mig selv og mit eget job. Det er jo nok ikke muligt for mig alene at møde ind til hver eneste lektion online og stå til rådighed med hjælp, når jeg samtidig har en indskolingsramme kørende herhjemme.

Elastik og fleksibilitet er ordene de næste uger, hvor Danmark og skolerne stadig holder næsten lukket. Vi skal finde huller til det hele – samtidig med at vi som familier skal komme helskindet og godt igennem det hele relationsmæssigt.

Hullerne får vi ikke givet! Dem skal vi selv finde – og give til hinanden!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.131 andre er allerede tilmeldt