Blog
0   7

Onlinegrupper inspirerer min fjernundervisning

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ligesom i mange andre jobs i disse Corona-tider er vi lærere nødt til at være omstillingsparate i vores hverdag. Anden gang med fjernundervisning bød på en fantastisk vidensdeling lærerne imellem.

Foto: Dejan Krsmanovic/Flickr.com

 

Med kort varsel fik vi ordre på, at vi endnu engang skulle køre fjernundervisning med de ældste elever. Jeg husker tydeligt, at jeg kiggede på mine årsplaner og måtte konstatere, at de ikke var egnede til onlineundervisning.

Her er det fantastisk at være medlem af grupper på de sociale medier, hvor mange lærere er gode til at dele ud af deres kreative ideer, nu hvor undervisningen pludselig skulle foregå virtuelt.

Artiklen fortsætter under banneret

Specielt på juleafslutningsdagen kom der mange alternative ideer, hvor vi som lærere kunne give vores elever en følelse af den traditionsrige afslutning, som er forbundet med den enkelte skole.

 

Det vigtige sikkerhedsnet

I disse tider, hvor der ikke er så meget tid til forberedelsen, er det givende, at så mange lærere faktisk ønsker at dele ud af deres materiale og ideer. At være en del af et fagligt netværk er et godt sikkerhedsnet, hvor andres ideer kan blive til ens egne. I en tid med nedlukninger og hurtige forandringer er de faglige forbindelser væsentlige for en samlet pædagogisk og didaktisk sammenhængskraft mellem os lærere. Om det foregår med dem i teamet, dem på skolen eller dem på nettet er for så vidt ligegyldigt. Det vigtige er, at vi er der for hinanden. For midt i en tid med masser af frustrationer og isolation er det at give til andre og modtage meget vigtigt. Det giver håb – og en god følelse af, at vi stadig er sammen.

 

Her er link til to af de grupper, som jeg er medlem af. Husk jeg arbejder i udskolingen – der findes helt sikkert tilsvarende grupper for indskolingen + mellemtrinnet:

www.facebook.com/groups/463665477100744

www.facebook.com/groups/367558580681361

Det kan jo sagtens være, at der er god inspiration at hente her til den virtuelle undervisning efter jul. Vi begynder i hvert fald med to onlineundervisningsdage, inden vi møder fysisk op på skolen igen d. 6. januar.

Hvilke grupper benytter I for at give og hente inspiration til jeres undervisning?

Glædelig jul 😊


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.664 andre er allerede tilmeldt