Blog
0   8

Kunst i de offentlige institutioner.

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er der kunst på din skole?

Jeg har netop – tirsdag d.22.12.2020 – overværet pressemødet fra rigshospitalet om det akutte pres på hovedstadens sygehusvæsen grundet corona-situationen. Diverse personalegrupper knokler og yder en ekstraordinær indsats – respekt for det.

Pressemødet blev afholdt med et flot kunstværk som ”bagtæppe”, hvilket har inspireret mig til dette indlæg.

Jeg er i dag bosat i København, men jeg har tidligere boet i Odense. Min gamle tandlæge dér var kunstinteresseret, og det var altid en formildende fornøjelse at se på spændende billedkunst i klinikken, når jeg var til behandling. En dag pegede han på sin seneste erhvervelse og spurgte til min mening. Hmmm – på den ene side ville jeg nødig såre ham, på den anden side spurgte han jo selv om min mening. Modigt og uden filter svarede jeg ærligt:  ”Jeg håber ikke du givet mere end 25 øre for det medmindre det er lavet af dine børnebørn”. Det viste sig, at billedet var lavet af nogle aber i Odense-Zoo.

For nogle år tiden underviste jeg i visuel kommunikation på TEC – Technical Education Copenhagen – her uddanner man bla. dekoratører og malere. Her er både kantinen og flere gangområder flot udsmykket.

Artiklen fortsætter under banneret

Billedkunstneren Poul Gernes har stået bag den farvestrålende oplevelse, man kan få på Herlev Hospital. Se videoen nedenfor.

Gør man noget ved den visuelle oplevelse på jeres skole – er der indkøbt billedkunst til væggene fx i personalerummet?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.666 andre er allerede tilmeldt