Blog
0   7

Craft og eTwinning på Auraskolen

Abonner på nyt om eTwinning i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

CRAFT-konkurrence; Fruit City - students create the sustainable housing of the future.

På Sønderris (Auraskolen) har 7. B og deres lærer, Eva Larsen, deltaget i et nordisk CRAFT-projekt med en konkurrence under overskriften:

Fruit City: students create the sustainable housing of the future

7.B vandt konkurrencen, en pris på DKR 2500 til klassekassen, og æren hvor især deres samarbejde blev fremhævet.

Artiklen fortsætter under banneret

Auraskolen har en målsætning om, at alle elever skal kunne mestre deres egen fremtid. Dette understøtter skolen bl.a. gennem CRAFT-lektioner, hvor eleverne arbejder med en undersøgende tilgang til problemstillinger fra den virkelige verden (real-world-problems).

CRAFT står for – creating really advanced future thinkers og handler om innovation, kreativitet, samarbejde og kommunikation – det man også kalder 21st century skills - og om at løse store eller små vedkommende problemer fra den virkelige verden med anvendelse af teknologi i såvel proces som produkt.

Processen blev indledt med et webinar, hvor arkitektfirmaet Vandkunsten præsenterede opgaven: at bygge bæredygtige huse på baggrund af innovativ og kreativ tænkning der blev understøttet at IT.

Eleverne fik viden om arkitektur, problemløsning, FN’s 17 verdensmål og om hvordan man kan skabe – bygge - med kreativitet og brugerdrevet innovation.

Der var deltagere fra Finland, Island, Færøerne, Sverige og Grønland. Den fælles online platform var eTwinning. Eleverne fra Sønderris skabte huse, som bl.a. kunne ses i 3D, med VR-briller og en film om hele processen.

Dommerne lagde særlig vægt på:

Dette projekt er et godt eksempel på samarbejde. Alle eleverne har bidraget til produktet, og de har været indbyrdes afhængige af hinanden i arbejdsprocessen. Når de har haft forskellige meninger om udviklingen og arbejdet med projektet har de på demokratisk vis afholdt afstemninger og efterfølgende fulgt og bakket op om flertallets beslutning. Grupperne skabte selvstændige huse via 3D og satte dem efterfølgende ind i en skabelon. Det endelige produkt blev lavet i genbrugsmaterialer. Projektet vinder især på baggrund af klassens samarbejde.

CRAFT er i den grad med til at understøtte elevernes tilegnelse af 21st century skills; kommunikation, kreativitet, kritisk tænkning og kollaboration. Det bliver spændende fremadrettet at følge Auraskolens elever og opleve, hvordan de mestrer deres fremtid.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.080 andre er allerede tilmeldt