Blog
0   5

Resultaterne er baseret på den enkeltes indstilling og samarbejdsevner

Abonner på nyt om FinnLund i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

- hvilket bygger på samarbejde, kommunikation, ansvar og konsekvens

Langt de fleste organisationer kan meget mere, end de praktiserer, og de besidder en mængde slumrende kompetencer, erfaringer og indsigter, som aldrig kommer til udfoldelse.

Det er jo et ressourcespild, der vil noget. Hvordan får man forløst, hvordan får man udfoldet alle disse ressourcer og kompetencer - til glæde for en selv, for kollegerne og ikke mindst for organisationen?

Det fulde potentiale i en organisations medarbejdere realiseres gennem personlig involvering og samarbejdsadfærden udvikles gennem synliggørelse af de enkelte personers bidrag til den samlede kapacitet

Grundlaget for et velfungerende samarbejde er individer, der - mange eller få - alle skal opnå en vis enighed om de fælles mål og samtidig udvikle en evne til støtte hinanden gennem forståelse for behov og prioriteringer.

Artiklen fortsætter under banneret

Disse mål bliver kun opnåelige, når de er realistiske og med defineret ejerskab. Kommunikation, åbenhed og vilje til problemløsning er ingredienserne den læreingsproces, der skal føre til succes i samarbejdet.

Nobody ever washes a rental car


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ