Blog
0   7

Kærlighed i Coronaens tid

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I starten, tilbage i marts, var der en underfundig fornemmelse af ro i nedlukningen, men nu hænger den en ud ad halsen.

Stakkels julemand: At skulle bære mundbind så børnene ikke kan se det venlige ansigt. Godt det samme, for de kan grundet afstandskrav nok heller ikke sidde på hans skød alligevel. Og julemarkedet er tillige aflyst, så han må kukkelure derhjemme med Rudolf og de andre rastløse rensdyr. Julen 2020 bliver næppe en jul som de andre. Jeg er sikker på, at højtiden i besættelsesårene havde sine begrænsninger, men da var fjenden trods alt synlig og uniformeret. Covid Nielsen derimod, en mikroskopisk snebold dyppet i søm, har sat dagsordenen i den ganske verden i nu snart et helt år. Men så igen, forsamlingsforbuddet på ti mennesker er også lige netop nok til at nå hele vejen rundt om juletræet, så Sundhedsstyrelsen har da tænkt lidt over tingene.

På det personlige plan nærmer den mentale tilstand sig økuller. Alt bliver aflyst. Alt! Forleden, da min kære leder ringede, var min første respons: “Hvad nu, Henrik?” Jeg fornemmede godt, at der var karantæne og isolation i luften, men pigen fra 3. klasse havde jeg altså ikke været i nærheden af, så jeg fik lov at slippe/tage på arbejde. I starten, tilbage i marts, var der en underfundig fornemmelse af ro i nedlukningen, men nu hænger den en ud ad halsen. Det er et nødvendigt onde, men desperationen står på lur. Bare det at tage i Irma er blevet en guilty pleasure. Og når man hoster i det offentlige rum, får man blikket, der insinuerer: “Hvor er klokkerne, din spedalske tåbe?”

Men julen i hjemmet er fredet. De brændte mandler er undtaget selvisolation. Vindueskarme og andre flader er blevet indtaget af alskens højtidsrelateret isenkram. Julemandens værksted har også været åbent et par gange. Men ellers ved jeg ikke helt, hvad jeg skal mene om året 2020. Udfaldet var nok ikke det, jeg forestillede mig til Dronningens nytårstale sidste år. Men nu står vi her. Et år der har beriget sproget med fjernundervisning, mundbind, håndsprit, efterslæb og andre spændende Corona-vokabularier. At kalde det et godt år er måske at strække den, men at det har været et spændende, begivenhedsrigt og uden sidestykke, det kan vi vist godt blive enige om. Glædelig jul!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
740 andre er allerede tilmeldt