Blog
4   18

Virtuel juleafslutning - how to?

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

69 kommuner i Danmark er lukket ned for fysisk undervisning for de store elever frem til efter nytår. Corona er en bitch. Endnu engang skal vi omstille os til fjernundervisning - med alt hvad det indebærer. Denne gang midt i juletiden. På fredag står den derfor på virtuel juleafslutning i Teams med min 8. klasse, men hvad finder man lige på?

Foto: Google

Oprindeligt skulle jeg have nydt den sidste dag før jul sammen med 8.A på skolen. Den traditionsrige fælles morgenmadsbuffet var grundet omstændighederne aflyst, men vi havde aftalt en masse hyggelige aktiviteter: Pakkeleg, boldspil i hallen, bingo og livestreaming fra den lokale kirke. Tilsat portionsanrettede pebernødder tænkte jeg, at vi nemt kunne få fire timer til at flyve afsted. Og efter et hektisk og travlt efterår glædede jeg mig til en dag i trivslens og hyggens tegn med de søde unge mennesker.

Nedlukning i Ringsted

Men så kom pressemødet. I første omgang fik vi i Ringsted lov til at blive fysisk på skolen, men så steg smittetallene, og i anden omgang slap vi ikke gennem nåleøjet. Øv! Men op på hesten igen. Projektopgaven i 8. klasse skulle nok kunne laves virtuelt. Men hvad med juleafslutningen fredag, som jeg skulle stå for, mens min teammakker afspadserede? Hvordan laver man lige sådan noget virtuelt? I fire timer? Shit!

Artiklen fortsætter under banneret

Fra fire timer til 45 min. juleafslutning 

Heldigvis tikkede en mail fra ledelsen ind, om at fire timers virtuel julehygge kunne skæres ned til en 45 minutters seance, sådan at klasserne lige kunne få sagt god jul til hinanden. Fint! Men 45 minutter er stadig lang tid, hvis der ikke ligefrem er en aktivitet, så jeg er gået i tænkeboks - sandsynligvis sammen med en hel bunke andre lærere, der er i samme båd.

Mine idéer indtil videre:

  • Kahoot: I grupper laver de Kahoots med spørgsmål om sig selv i gruppen. Bagefter spiller vi dem via skærmdeling og lærer forhåbentlig ting om hinanden, som vi endnu ikke vidste.
  • Bingo: Jeg sender en fortrykt bingoplade med navn på til alle elever, sådan at jeg på den måde kan sikre mig, at de ikke snyder 😉 Vi spiller live med mig som opråber. Præmier må de have til gode.
  • Emoji-julesange: I grupper skal eleverne via emojis skrive titlen på en kendt julesang, som de andre bagefter skal gætte.

Hvad skal du lave med din klasse til virtuel juleafslutning?

Rigtig god (virtuel) juleafslutning til jer alle!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.759 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.044 andre er allerede tilmeldt