Blog
0   2

Sund Formidling

Abonner på nyt om Ernæringskommentaren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Myter og anekdoter om ernæring og sundhed florerer i store mængder i diverse medier, og de er med til at gøre danskerne forvirrede og usikre på, hvad der er op og ned i debatten om sundhed og ernæring. Men hvordan opstår myter? Og hvordan undgår sundhedsformidlere, skribenter, bloggere og meningsdannere til at bidrage til yderligere mytedannelse? Det sætter podcastserien Sund Formidling fokus på i løbet af tre episoder.

Podcastserien Sund Formidling har til formål at inspirere sundhedsformidlere, skribenter, bloggere og meningsdannere til at udsende klare og faktabaserede budskaber i kampen om at mindske sundhedsforvirring. I løbet af tre afsnit udarbejder podcastens værter Marie Barse, journalist på Videnskab.dk og Ida Donkin, læge, ph.d. og sundhedsformidler sammen med seriens gæster en konkret guide til, hvordan man formidler skarpt og sagligt om sundhed.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Første afsnit handler om, hvad der kan gå galt, når man skal formidle sundhedsforskning, og det afsluttes med 6 konstruktive råd til, hvordan man som skribent skal forholde sig til og formidle forskning. Andet afsnit af podcastserien dykker ned i de mest udbredte myter om kolesterol og fedme, og hvordan man som sundhedsformidler undgår at sprede flere myter i relation til dette. Det sidste afsnit tager afsæt i formidling omkring vitaminer og kosttilskud.

 

Fra fysisk møde til digital podcast

Podcastserien er et digitalt alternativ til Landbrug & Fødevarer og Mejeriforeningens konference ’Sundhed i Medierne 2020’, der skulle have været afholdt i marts, med sundhedsskribenter, journalister og meningsdannere indenfor ernærings- og sundhedsområdet som målgruppe. Det digitale alternativ giver mulighed for at komme endnu længere ud med budskabet om en faktabaseret sundhedskommunikation – ikke kun til formidlere, men også helt bredt til alle modtagere af sundhedsbudskaber, så flere vil forholde sig kritisk til det, de læser og hører.

 

Find podcastserien her.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
814 andre er allerede tilmeldt