Blog
0   12

”Idræt i ørerne” – brug podcast i fjernundervisningen

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Idræt er ét af de fag, som kan være vanskelig at tilgå virtuelt. En måde at kombinere bevægelse og idrætsfaglig viden kan være brugen af podcast.

Foto: Privat

 

Hos os er udskolingseleverne sendt hjem til fjernundervisning. De skal undervises i samtlige fag – men det hele skal køre virtuelt.

Normalt er idræt jo et fag, hvor vi er væk fra computeren, og hvor vi arbejder i en helt anden arena. Dette scenarie tager jeg med mig ind i den virtuelle undervisning. Mine elever skal ud af sengen og væk fra computeren. De skal ud at gå/løbe, mens de får serveret en podcast i ørerne, som jeg som lærer endda kan opgive til afgangsprøven.

Artiklen fortsætter under banneret

Podcast kan noget specielt, idet det visuelle aspekt er væk. Dette er de unge så bekendt med fra sociale medier og YouTube, så det er også en slet skjult fornøjelse for mig at servere noget lidt andet for dem. Med en podcast kan man næsten føle sig hensat til 80’erne, hvor kassettebånd med Tintin, eventyr og andre spændende fortællinger blev konsumeret af børn. Podcast er ikke drama, men derimod en samtale eller en monolog over et særligt emne.

 

Eleverne skal præsenteres for podcast-formen

Midt i en stærkt visuel tid, er podcasten blev en modpol til det forjagede billedbombardement, der er blevet synonym med vores tid. I podcasten giver man sig tid til et emne, og sætter samtalen i fokus. Stemmerne fører os igennem det udvalgte.

Podcasten begrænser ikke din aktivitet som en skærm med et visuelt budskab gør. Derfor er det vigtigt, at eleverne stifter bekendtskab med denne form for formidling.

Til brug i min undervisning gør jeg blandt andet brug af dette link: (det kræver dog abonnement)

idraet7-9.gyldendal.dk/bibliotek?view=list&query=idr%C3%A6t%20i%20%C3%B8rerne&group=a36195d0-ed68-4e17-a88f-db7f998b8340

De samme podcasts kan dog også tilgås gratis via den lilla podcast-app (som findes på de fleste smartphones) – søg på ’idræt i ørerne’.

De har en god varighed i forhold til brug i undervisningen (mellem 16-25 min. pr. podcast) og her bliver eleverne klogere på vigtige begreber som f.eks. ’den livgivende kamp’, ’fairplay’ og 'vejen til OL'.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.160 andre er allerede tilmeldt