Blog
14   54

Hvorfor går det galt - en kommentar til Timss

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ærgerligt med dårligt resultat i TIMSS. God ledelse kræver indsigt, viden og gode ører. Lærerne får endnu en gang skylden for ulykkerne. Men folkeskolen er på en umulig mission i sin nuværende form.

Jeg ser hver dag matematiklærere, der knokler med at få det hele til at hænge sammen. De har forskellige spidskompetencer og forskellige elever. Selv under de mest umulige forhold kører de løs. De gør det for elevernes skyld, for matematik er et meget vigtigt fag for en matematiklærer. Og så kom TIMSS. Lidt surt for en hårdtarbejdende matematiklærer. Eleverne er sultne, og jeg kan tilføje umotiverede og trætte. Jeg kan så konstatere, at matematik ikke er et fedt fag for en elev i 4. klasse. Det er svært og kedeligt. Det er svært for eleverne at anstrenge sig under de forhold, der bliver dem budt.

Jeg er ret sikker på, at det går galt med 4. klasse i matematik fordi lærernes rammevilkår er for dårlige. Der skal læses for mange ugentlige timer, de deltager ikke i efter- og videreuddannelse og det udfordrer læreren. Der er for mange matematiktimer, der ender med at blive overlevelsestimer. Det er timer, man kan gennemføre med minimal forberedelse og ingen efterbearbejdelse. Der er for megen inklusion i klasserne. Og eleverne er sultne og trætte - de lever ikke det fede børneliv. Så er matematik ikke det fedeste fag, for vi kræver fordybelse, engagement, problemløsning, abstrakt tænkning og selvstændige valg.

Det undrer mig, at der ikke er blevet lyttet til lærerne. Det er dårlig ledelse ikke at have et aktivt øre hos sine medarbejdere. Problemet skal løses, og det kunne være god stil at inddrage lærerne denne gang. Løsningerne ligger på skolerne og ikke på taburetterne i FT.

Der var brug for en reform af folkeskolen, men ærgerligt man valgte den forkerte vej.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.252 andre er allerede tilmeldt