Forskning Uddannelsesvejledning
0   0

Lyt og læs – ny forskningsoversigt over karrierevejledning

Små lydbidder og en e-bog om karrierevejledning og karrierelæring for social retfærdighed ligger tilgængelig hos DPU. Oversigten giver overblik over eksisterende forskning og henvender sig til lærere, UU-vejledere med flere.

"Forskningsoversigten har fokus på, hvordan karrierelærings- og vejledningsaktiviteter kan være med til at skabe muligheder for uddannelse og job for de unge og for i det hele taget at leve det liv, de gerne vil. Når det gennem sådanne aktiviteter lykkes at udvide de unges opfattelse af, hvad der er muligt, bidrager vejledningen til at styrke social mobilitet og retfærdighed. Netop fordi det er et skridt på vejen mod at skabe lige muligheder for alle," siger Rie Thomsen, professor MSO ved DPU, Aarhus Universitet, der er medforfatter til forskningsoversigten.

'Karrierevejledning og karrierelæring for social retfærdighed' er skrevet af Laura Cordes Felby, Astrid Schrøder Olsen, Mathias Mark Christensen og Rie Thomsen. Det er den 8. forskningsoversigt i DPU, Aarhus Universitet og Nationalt Center for Skoleforsknings e-bogsserie 'Pædagogisk indblik'.

'Pædagogisk indblik' udgives i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag.

 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
505 andre er allerede tilmeldt