Blog
0   3

Ud med olie og gas

Abonner på nyt om Fremtidens superlærere i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

DLF bør arbejde for at frasælge investeringer i olie og gas. Bilag til kongressen 8. december 2020 v/Mads Tudvad, Lærerstuderendes Landskreds

 

 

 

Kære læser,   

Artiklen fortsætter under banneret

På Danmarks Lærerforenings kongres 8. december 2020 skal vi blandt andet diskutere, om foreningen skal vedtage følgende formuleringer.

 

  • Danmarks Lærerforening vil arbejde for en indfrielse af Paris-aftalen.
  • Foreningen vil arbejde for en udfasning af investeringer i selskaber med omsætningen fra kul- olie- og gasudvinding. Den aktuelle målsætning er, at kul til energi maksimalt udgør 5 % af det enkelte selskabs samlede omsætning. For olie- og gasselskaber gøres denne grænse også gældende for de selskaber, der ikke har udarbejdet og kan dokumentere konkrete godkendte planer for at omstille sig i overensstemmelse med Paris-aftalen.

 

Jeg vil på vegne af Lærerstuderendes Landskreds motivere for forslaget. I den forbindelse vil jeg inddrage følgende grafer:   

Kilde: Matter Pension for Danmarks Lærerforening  

Kilde: MSCI: www.msci.com/documents/10199/d6f6d375-cadc-472f-9066-131321681404    

Kilde: Bank of England konklusion, side 30: https://www.bankofengland.co.uk/-/media/boe/files/events/2016/november/the-financial-impact-of-divestment-from-fossil-fuels-speaker-slides.pdf

 

 

Med håb om en god debat

Mads Tudvad


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
462 andre er allerede tilmeldt