Blog
3   37

Det tomme lærerværelse.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Da jeg begyndte på min nuværende arbejdsplads i det forrige årtusinde, var vi mange, der kom i god tid. Skoleinspektøren, stod ofte øverst på trappen og bød velkommen til Den danske Folkeskole og ønskede os en god dag.

Derefter sad vi sammen ved et bord og fik morgenkaffe/te/mad sammen. Vi grinede, pjattede, drillede hinanden. Kom til at lære hinanden at kende både arbejdsmæssigt og privat. Blev trygge ved hinanden, udviklede undervisning og idéer, fik vendt et udfordret barn, og man kunne altid få hjælp og støtte. Et godt og trygt miljø.

Efter skolereformen, med flere undervisningstimer og mindre forberedelsestid, er lærerværelset ofte mere eller mindre tomt. Nogle af os sidder der stadig og spiser vores mad. Altså, hvis vi ikke har møder, elevsamtaler, oprydning i et faglokale eller er gårdvagt, som der også er blevet flere af. Nu er de en del af årsnormen, hvor vi dividerer antal vagter med antal personer.

Forberedelse

De fleste sidder ved deres forberedelsesplads, når de kommer om morgenen, efter undervisningstid, i pauserne og i den knap tildelte forberedelsestid, hvor enhver ledig stund bliver brugt til at forberede sig. De spiser også deres mad, der, midt imellem forberedelse, forældrekontakt og kommunikation med kolleger og ledelse. Vi hilser på hinanden, men taler sjældent sammen.

Artiklen fortsætter under banneret

De seneste år har der været så stor gennemgang af unge lærere eller vikarer, at vi knap kender hinandens navne. Vi har haft ansat unge lærere, som har kastet håndklædet i ringen efter tre dage, 14 dage eller seks måneder.

Når man ikke kender hinanden, ikke taler sammen, så udvikler man heller ikke sammen, og skolen bliver en individuel opgave.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
800 andre er allerede tilmeldt