Blog
0   31

Jeg savner det gode gamle matematiklærerliv, juleferie nu - tak

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Coronaen har ændret mit arbejde, og det er ikke i en positiv retning. Det er irriterende og fyldt med sprit og overvejelser om hygiejne. Juleferie nu - tak

2 m til nærmest elev. Håndbindet dingler i hånden. ”Nu skal I altså huske at holde afstand”. Mit gode matematiklærerliv har lidt et knæk. Der er kommet en irriterende dagsorden lige ned i hovedet på os alle. Der bliver brugt megen krudt på at forklare og afklare elevernes spørgsmål om Covid-19. Jeg tror stadig, at matematikundervisning er vejen til forståelse af mange livsudfordringer ud over dem jeg serverer i timerne og dem bøgerne leverer. Tiden er i en tid med samfundssind givet godt ud, men jeg vil egentlig hellere nørde opgaver med eleverne. Jeg forsøger at tilrettelægge undervisningen således, at den kan omstilles til onlineundervisning. Jeg tænker hele tiden plan A, alt er normalt, plan B, alt er er kaos, plan C, alle er sendt hjem. Og jeg har set vigtigheden af at inddrage eleverne i planlægningen. De er trætte af Covid-19 og orker ikke mere indespærring. Men de orker heller ikke mere skole.

Man drømmer allerede om fremtiden, hvor begrænsningerne ikke sætter dagsordenen. Hvor faget er i fokus. Hvor progressionen er reel, og hvor vi ikke hele tiden bliver afbrudt af at eleverne skal til test eller hjemsendes og i selvkarantæne. Jeg kommer heller ikke selv til at savne Coronaprover.dk, testkøen og de mange opdateringer for at få sit testsvar.

Jeg savner vores fagteammøder, hvor vi i fællesskab udvikler matematikundervisningen på skolen. Jeg drømmer mig til en spritfri fremtid, hvor jeg ikke ser virus og bakterier overalt. Og hvor jeg ikke tænker på skolens lave rengøringsstandard som en trussel på livet. Hvor jeg ikke skal vælge om jeg vil bruge fysiske terninger, da de skal sprittes af. Jeg savner tiden, hvor nærheden og samtalerne om matematiske udfordringer ikke var med afstand. Det giver ikke voldsom god mening at tale om restriktioner i folkeskolen, for vi kan ikke overholde dem. Juleferie nu - tak.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.255 andre er allerede tilmeldt