Blog
0   16

Indvandringens historie

Abonner på nyt om Imperfectus i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et spændende emne, som kan bringes op i fagene samfundsfag og historie.

Danmarks Radio har lavet seks afsnit om indvandringens historie. Især afsnit fem handler om gæstearbejdernes ankomst i 60’erne og 70’erne, som jeg selv kan relatere til. Gæstearbejderne på det tidspunkt kom hovedsageligt fra Tyrkiet, Pakistan og det tidligere Jugoslavien. 

www.dr.dk/bonanza/serie/418/indvandringens-historie/2347/indvandringens-historie-56 

Artiklen fortsætter under banneret

På billedet ses min far, Bilal Akyuz(beige jakke), Ibrahim Özdemir, Kadir Ziyanak og Mehmet Ziyanak. Billedet er taget på Hillerød Station i begyndelsen af 1970'erne.

Flere var teenagere eller i begyndelsen af 20’erne, da de ankom til Danmark. Min far var 17 år, da han kom til Danmark i ca 1969. Ledsaget af sin onkel. 

Det har ikke været nemt, at forlade sin familie i hjemlandet for at drage til et nyt land i håb om en bedre fremtid. Det var en stor byrde at have på sine skuldre - både at brødføde sin familie i hjemlandet og bygge en ny tilværelse op her. De måtte give afkald på familielivet, ungdomsårene, vennerne og nærmiljøet for at skabe sig en helt ny tilværelse.

På arkiv.dk kan man specifikt søge på arbejdspladser, begivenheder eller andet fra den tid og være heldige at finde billeder af pårørende fra dengang.

https://arkiv.dk/

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.581 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
981 andre er allerede tilmeldt