Blog
0   2

Kroppen kan fortælle historier

Abonner på nyt om Historiefortælling i skolen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Tak til de gæve folk i Aarhus som sætter ny fokus på kroppen i forhold til læring. De tager eleverne med i dansesalen og inddrager kroppen i visualiseringen af en læst roman. Eleverne genfortæller centrale temaer i romanen kropsligt og får værdifulde erfaringer til deres egne personlige fortællinger.

 

Som tidligere dramalærer og som aktiv historiefortæller glæder det mig meget, at kroppen genvinder sin naturlige plads i læringen. Det handler om, at kunne sanse og visualisere det som vi oplever, hvis det vi lærer skal sætte varige spor i hukommelsen. Og i den sammenhæng er kroppen en helt central lærings vej. Når jeg i dag, 60 år efter, erindrer og genfortæller de mange historier, som jeg selv fik fortalt som barn i min skoletid. Så var det ikke alene fordi vi fik dem fortalt "lige ud af hovedet og uden bog" men også fordi vi følte, at vi var med i historien. Vi "så og sansede" det, som skete i Finderup Lade en mørk nat i det herrens år 1286 eller i Trebinterdalen, da David svang sin slynge mod kæmpen Goliat. OG DET var også fordi fantasien var så vital, at vi vi ofte spontant legede dramaerne bagefter. Jeg er overbevist om, at mange af nutidens lærere godt kender kroppen betydning for læringen, for eksempel fra deres mulige erfaringer med Live Roleplay, Gaming, Pokemon Go m.m. - men hvordan er det lige man gør og får lov til at gøre i nutidens alt for boglige og stillesiddende hverdag. Læs artiklen og lad dig inspirere

https://www.folkeskolen.dk/1859817/kroppen-hjaelper-med-at-laere

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt