Blog
0   25

Hotline til børneværelset … giv kammeraterne ansvaret for at inddrage de hjemsendte elever i undervisningen.

Abonner på nyt om Lisbeth Sonne - strøtanker og sværdslag i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi er efterhånden vant til at eleverne bliver sendt hjem i isolation, og at der går evigheder, inden de er testet og har fået svar. Det er altså ikke ret godt, når man går i 8. klasse og er ved at arbejde sig gennem eksamenspensum.

Jeg faktisk tænkt over, hvordan man kan inddrage de hjemsendte elever i den daglige undervisning, men har opgivet allerede ved tanken om at posere foran kameraer og snuble i forlængerledninger, samtidig med at man skal have styr på smartboard og sin egen computer. Det havde min datter 1. g en lavpraktisk løsning på, og det blev en kærkommen redningsplanke forleden aften, da hele fodboldholdet pludselig gik i selvisolation.

Løsningen går i al sin enkelhed ud på, at de seks hjemsendte elever følger undervisningen gennem deres sidekammeraters computere.  Jeg er lykkeligt ligeglad med, om de fanger hinanden på google meet, skype eller noget helt tredje, bare det lykkes. Det gør det naturligvis -sandsynligvis fordi jeg blander mig udenom! Klokken 8.10 sidder dem derhjemme klar og siger godmorgen på skærmen, når klassekammeraterne vender computeren om mod mig. Det er mega smart, specielt fordi det ikke kræver noget hokus pokus it-trylleri af mig.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har arbejdet med aviser, så nogle grupper har brugt mobiltelefonen til at filme avisen med, andre vendte bare skærmen, så den pegede ned mod bordet. Indimellem går de op til tavlen og filmer notaterne tæt på, mens de forklarer kammeraten, hvad opgaven går ud på. Jeg tager bare et billede af tavlen eller en udleveret opgave og lægger ud på klassens facebookside ind imellem. Det kan jeg lige finde ud af! Der er også ret praktisk sådan at have tavlenotaterne liggende på facebook, for så kan man skrue tiden to dage tilbage, hvis man skal bruge notaterne igen!

Nu vokser juletræerne jo ikke ind i himlen, og dem hjemme ved køkkenbordet skriver ind imellem desperate beskeder på messenger, hvis de føler sig koblet af eller synes at deres gruppe er nogen røvhuller, men i al almindelig hed har det været en kæmpe succes at udlicitere ansvaret for undervisningen til eleverne selv. De har virkelig taget ansvaret på sig, ikke bare for egen læring, men også for andres.

Undervisningen er forvandlet til et underligt mix af elever, der rækker hånden op på skærmen , facebook på smartboardet til fælles beskeder og læreren, der står med næsen begravet i sin mobiltelefon. Så hvis der skulle være nogen kaospiloter derude,  der gerne vil i praktik, så kan de bare komme ud på en coronaramt skole. Vi er gode til at navigere i kaos!  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ