Flygtninge
0   6

Alinea og FN's flygtningeorganisation står sammen bag gratis forløb om flygtninge

Flygtninge bliver diskuteret ved middagsborde og på sociale medier. FN's flygtningeorganisation og forlaget Alinea lancerer i dag et online undervisningsforløb for 6.-7. klasse, der skal give danske elever fakta om flygtningesituationen og kendskab til, hvad det vil sige at være på flugt.

"Flygtninge er et emne, der har bidt sig fast i den offentlige og politiske dagsorden. Det bliver diskuteret ved middagsborde, på sociale medier og i fjernsynet, men er også præget af mange myter og mangel på fakta. Derfor er det vigtigt at bidrage til, at børn og unge mennesker kan få en indsigt og viden, der klæder dem godt på til at forstå noget så komplekst som flugt og den globale flygtningesituation", siger talsperson for FN-organisationen UNHCR i Danmark Elisabeth Arnsdorf Haslund.

UNHCR er gået sammen med læremiddelproducenten Alinea om et undervisningsforløb, der dels sætter fakta og proportioner på flygtningeområdet, dels rummer masser af videoer med personlige beretninger fra flygtninge fra mange forskellige steder i verden.

Artiklen fortsætter under banneret

Forløbet 'På Flugt' - og samarbejdet mellem UNHCR og Alinea - er resultatet af et arbejde, som forlaget begyndte for cirka et år siden med etableringen af en ny afdeling.

Ambitionen er at skabe stærke partnerskaber for at kunne udvikle de bedst mulige fremtidige undervisningsmaterialer. Forløbet svarer til 9,5 lektioners danskundervisning og kan tilgås gratis via Alineas portal.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
702 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
846 andre er allerede tilmeldt