Blog
2   10

Ny skole i min baghave del 5

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”De er begyndt at bygge den nye skole”.

Der er larm i det kvarter, jeg bor i her i København og tæt ved Amager Strandpark. Der renoveres boliger, der bygges nye boliger, nye tilflyttere kommer til og så er byggeriet af en ny skole for alvor gået i gang.

Jeg har undret mig de seneste dage over en ekstrem bankelyd fra en eller anden stor entreprenørmaskine i nærheden. De starter før mit vækkeur ringer og er der stadig, når jeg kommer hjem og handler ind til aftensmaden. Hvad sker der mon? Svaret fik jeg her til aften i mit lokale pizzeria: ”De er begyndt at bygge den nye skole”. Efter aftensmaden har jeg netop været forbi og tjekke det ud. Og ja byggepladsen var stadig aktiv og oplyst.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi – os der bor i kvarteret – glæder os. Eller det vil sige de fleste af os. Nogle af de gamle ”indfødte” er ikke begejstrede for udviklingen i bydelen. Tidligere var hele stille og fredeligt.

Selv nyder jeg det mere liv.

For dem, der ikke lige er lokalkendt, kan jeg oplyse, at den nye skole i min baghave – Skolen i Nordøstamager – ligger lige ved siden af Bimses og Nickys autoværksted, som mange kender fra DRs dramaserie ”Bedrag”. Altså tæt ved fodboldbanerne på Kløvermarken og ikke langt fra Christiania.

Befolkningstilvæksten i hele København er stor i disse år – det betyder et pres på folkeskolerne. Her bygges til, her bygges nyt – til tider sker det på relativ lidt plads. Det kan gå ud over udearealerne. Nogle steder fx på Skolen i Sydhavnen og Ørestad Skole bruger man tagene som skolegård.  

Om de manglende udearealer

https://www.folkeskolen.dk/1859696/brev-til-politikerne-i-presser-for-store-skoler-ned-paa-for-smaa-grunde#1859701

Et kig ind i og omkring Skolen i Sydhavnen:

Se en visualisering af den nye skole i mit kvarter samt links til de foregående indlæg i denne serie:

https://www.folkeskolen.dk/815904/ny-skole-i-min-baghave-del-3


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ