Blog
0   8

Pædagogik på kanten af heden

Abonner på nyt om Pædagogik på kanten i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De graver guld på heden.

I Ikast, ”langt ude på heden” ligger der en virkelig pædagogisk nyskabelse. En ren guldmine. Og det hedder denne fantastiske skole da også lige nøjagtigt: "Guldminen" - hverken mere eller mindre. Skolen, der kun er et par år gammel bygger på en helt ny pædagogisk gryderet med klassiske danske dannelsesrødder fra Grundtvig-Kold, krydret med nogle lokale udgaver af læringsstiltilgangen, styrkebaseret undervisning, fokus på gode relationer og så masser af bevægelse og idrætstænkning. Pædagogik for dem, der ikke kan sidde ned hele dagen og se på en skærm. Sådan er det jo desværre gået mange andre steder, ikke bare i skolen men ”overalt i børnenes hverdagsliv” - ikke meget praksis, ikke meget ”hands-on”, ikke mange sanselige oplevelser, ikke meget håndværk og bevægelse men rigtig meget ”sidde ned og se på en skærm”. Børn og unge - og lærere - fra hele Midtjylland - og så mend også længere væk - herunder en del med anden etnisk baggrund - strømmer til skolen. Guldminen indgår i ISI, ”Idrætshøjskolen i Ikast”, der omfatter  både en grundskole 0.-9.kl., en efterskole, et gymnasium, en højskole og et college. Hverdagen er lang - til gengæld får man både morgenmad og frokost og snacks i skolens lækre kantine i løbet af skoledagen - og hver eneste dag har man to idrætsmoduler a 1½ time og så to tilsvarende moduler med de andre fag. Det hele er knyttet til FC Midtjylland - og der er meget store udbygningsplaner både i forhold til state-of-the-art undervisningslokaler og idrætsfaciliteter. Det skal blive spændende at følge denne nye skole ”på kanten”, der selvfølgelig er en form for talentskole men med fokus på, at det vigtigste idrætten kan give os er dannelse, fællesskab og trivsel. Ikke noget med præstationsræs og stress her.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt