Blog
0   15

Det haster

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Så fik region Midtjylland en sprogstrategi. Fantastisk og forhåbentlig en inspiration til andre regioner, kommuner og måske endda en øjenåbner for de nationale politikere.

Udfordringer med fremmedsprogene

Region Midtjylland har samme udfordringer med fremmedsprogene som resten af landet. Det er ikke nok med gode engelskkundskaber og barren skal sættes højt med det fremtidige arbejde med fremmedsprogene. Og det er på høje tid. Region Midtjylland tager det alvorligt. Søgningen til sprogene på ungdomsuddannelserne er faretruende lav, universiteter og professionshøjskoler lukker sproguddannelser på grund af manglende studerende. Det lider folkeskolen også under, da fremmedsprogslærere er en mangelvare og et sprog som fransk ikke skal tilbydes.

Mangel på sprogkompetencer

Senest er manglen på sproglige kompetencer slået igennem på diplomatniveau, da udenrigsministeriet har fundet det nødvendigt at finde undervisere til deres medarbejdere i både tysk, spansk og fransk. Det vidner nok om et lavt kompetence-niveau i andre fremmedsprog end engelsk og en erkendelse af, at engelsk ikke er nok til at klare sig i alle dele af verdenen. Både i kulturelle og handelsmæssige sammenhænge skal vi kunne klare os i verden og hvad er mere centralt end at kunne sprog på alle niveauer.

Artiklen fortsætter under banneret

Det haster!

En sprogstrategi som den region Midtjylland kan mønstre, er meget nødvendig. Den viser et ansvar for det nødvendige i sprogene, både hvad angår sammenhængen i uddannelseskæden, oprettelse af sproghold i grundskole og videreuddannelse (også selvom det er små sproghold), efteruddannelse og ikke mindst at inddrage erhvervslivet, der om nogen har brug for medarbejdere med gode sprogkundskaber. Samarbejdet med erhvervsliv og ikke mindst et samarbejde med politikere på nationalt plan er nødvendigt. Kom nu erhvervsliv! Kom nu politikere! National sprogstrategi nu!

 

Se region Midtjyllands sprogstrategi her;

https://www.rm.dk/api/NewESDHBlock/DownloadFile?agendaPath=%5C%5CRMAPPS0221.onerm.dk%5CCMS01-EXT%5CESDH%20Data%5CRM_Internet%5Cdagsordener%5CUdvalg_for_regional_%202020%5C30-11-2020%5CAaben_dagsorden&appendixId=289469


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
997 andre er allerede tilmeldt