Blog
3   12

Ja, åndsfriheden er trængt. Det er den tydeligvis også på Christiansborg

Abonner på nyt om Politisk: Isabella Arendt, KD i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

DFs nye udspil er ikke kun et angreb på minoriteter men også et fælt angreb på skolernes åndsfrihed samt en tilfangetagelse af lærerstanden.

Vi skal støtte vores lærere, ikke begrænse dem

DFs nye udspil er ikke kun et angreb på minoriteter men også et fælt angreb på skolernes åndsfrihed samt en tilfangetagelse af lærerstanden. I deres nye udspil som de kalder ”Anti-Islamiserings udspil” opstiller de 14 punkter som led i at Danmark skal forblive dansk. Flere af disse punkter omhandler Grundskolen og uddannelse, særligt her skyder DF helt ved siden af.

”Pkt. 9) Ophæve muligheden for at fritage et barn for undervisning i kristendomskundskab” (ditoverblik.dk/df-blaeser-til-kamp-mod-islamisering-kun-statsborgerskab-til-udlaendinge-der-er-gift-med-danskere/)

Her går DF galt i byen, det er ikke os som politikere der skal diktere hvordan vores skoler og lærere møder deres elever. Det bør være jer, lærere, der arbejder i skolen der møder børnene i lærende- og integrerendefællesskaber der kender børn og familier, der ved hvad der er bedst for det enkelt barn.  Dertil fraskriver DF vores skoler og kristendomslærere, deres faglighed og kompetencer. Vi skal selvfølgelig sørge for at vores elever bliver veluddannet i kundskabsfaget kristendom. Men dette skal ske gennem tillid til det dygtige personale der i tusindtal, dag efter dag, knokler for at dygtiggøre danske børn og unge. Der mangler dannelse og åndsfrihed i Danmark. DFs forslag emmer af, at man ikke forstår åndsfrihed og trosfrihed. Måske en kristendomsunderviser eller to kunne gøre dem klogere. Forståelsen for vores danske kulturarv og kristne værdier skal styrkes - også på Christiansborg.

Artiklen fortsætter under banneret

Folkeskolens formålsparagraf § 2 stk. 2. siger: ”Den enkelte skoles leder har inden for rammerne af lovgivningen og kommunalbestyrelsens og skolebestyrelsens beslutninger ansvaret for undervisningens kvalitet i henhold til folkeskolens formål, jf. § 1, og fastlægger undervisningens organisering og tilrettelæggelse.” (www.uvm.dk/folkeskolen/folkeskolens-maal-love-og-regler/om-folkeskolen-og-folkeskolens-formaal/folkeskolens-formaal)

DF angriber den enkelte skoles mulighed for selv at styre og organisere egen undervisning.

Det vil jeg ikke være med til. Tilliden til skolen skal tilbage i fokus, lærere skal have plads til at gøre deres arbejde og vi skal lade åndsfriheden leve. Der skal være plads til det faglige skøn. Der skal være plads til forskellighed. Skolen skal forsat være et sted hvor alle børn og unge med kan møde det danske demokrati, åndsfrihed og tolerance.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.125 andre er allerede tilmeldt