Blog
0   7

”Stor tegner og bibelformidler hædres”

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Omtale: Peter Madsen modtager Statens Kunstfonds hædersydelse

Selvom jeg har linjefag i kristendomskundskab/religion, så har jeg faktisk ikke undervist i det siden jeg blev uddannet lærer. Jeg har stort linjefag i matematik og efterspørgslen efter mig i den sammenhæng har været det mest udtalte.

Allerede under min uddannelse tilmeldte jeg mig Bibelselskabets nyhedsbrev. Jeg holder mig derved fortsat ajour med, hvad der aktuelt rører sig på området. Her onsdag d.25.11.2020 kunne jeg således læse:

”I dag modtager tegner og forfatter Peter Madsen Statens Kunstfonds hædersydelse for sin mangeårige betydning for dansk tegneserie. En betydelig del af hans virke er genfortællinger af bibelhistorier som f.eks. den anmelderroste Menneskesønnen.”

Det er en velfortjent hæder.

Artiklen fortsætter under banneret

Aktuelt arbejder han på en helt ny tegneserie med afsæt i de allerførste kapitler i biblen – få et smugkig her:

https://www.bibelselskabet.dk/stor-tegner-og-bibelformidler-haedres?utm_source=Nyhedsbreve+fra+Bibelselskabet&utm_campaign=73b4d2b77d-Peter_Madsen_haedres_251120&utm_medium=email&utm_term=0_74d6e3422a-73b4d2b77d-112107847

Se også: ”Tegneserier kan være en nøgle til ældre litteratur” – bachelorprojekt om brugen af tegneserier i undervisningen. https://www.folkeskolen.dk/1855477/bachelorer-tegneserier-kan-vaere-en-noegle-til-aeldre-litteratur

Illustrationen øverst i dette blogindlæg er lavet af undertegnede – der er tale om et foto af Christians Kirken på Christianshavn tilsat lidt digitalt kolorit til lejligheden.

Et kig indenfor hos tegneren Peter Madsen i sit og hustruens værksted i Silkeborg:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.057 andre er allerede tilmeldt