Merete Riisager bliver direktør i Dansk Svømmeunion

Tidligere undervisningsminister og endnu tidligere elitesvømmer Merete Riisager bliver ny direktør i Dansk Svømmeunion. Unionens tidligere direktør blev fyret, da en problematisk træningskultur kom op til overfladen.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Merete Riisager siger farvel til dansk politik: Jeg er stolt af, at lærerne har fået mere frihed

Dansk Svømmeunions bestyrelse har valgt den 44-årige Merete Riisager blandt et halvt hundrede ansøgere til stillingen, der siden februar har været varetaget af Morten Hinnerup som konstitueret direktør, skriver Politiken.

Den tidligere direktør Pia Holmen blev fyret i februar i år efter, at Kammeradvokaten havde undersøgt forholdene i dansk elitesvømning efter DR-dokumentaren 'Svømmestjerner - under overfladen'.

Merete Riisager svømmede selv på højt plan i Odense igennem ti år, og det var medvirkende til, at hun som undervisningsminister udsendte en vejledning, der skulle sikre eliteidrætsudøvere tid til at passe sporten trods den lange skoledag.

"En af de vigtigste ting, du kan lære som barn og ung, det er jo vedholdenhed. Man ved også fra forskningen, at hvis du lærer at være vedholdende og udholdende, så kan du mange ting i livet. Du kan tage vanskelige uddannelser. Du kan lære dig vanskeligt stof", sagde hun i den forbindelse til folkeskolen.dk 

Ministeren: "Vigtigt at elever får luft til at dyrke eliteidræt"

Læs mere

Politiken: Kontroversiel eksminister bliver nydirektør i omstridt svømmeforbund