Blog
1   20

Rør blot ikke ved min gamle jul

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Julen er ikke som den plejer. Coronaen kaster sine dystre skygger over den gode gamle jul. Julen er udfordret af Corona. Det bliver jul i sprittågernes skygge.

Foto: stock_colors/istock.com

Julen er ikke aflyst. Men den er ikke som den plejer. Vi lever i aflysningernes tid. Rigtig mange fine juletraditioner kan ikke gennemføres. Vores fællesskab er allerede aflyst. Fællessangen er en superspreder, og derfor er den pt. ikke eksisterende. Luciaoptoget, hvor skolens fællesarealer er fyldt til bristepunktet, er nu umulig. En smuk tradition, der nu er en supersmittebegivenhed. Ellers et fint øjeblik midt i juleræset.

Lærerne er dygtige og kreative, men overskuddet til at genopfinde julen og alle dens skønne traditioner, findes lige nu ikke i skolen. Vi gør, hvad vi kan for eleverne og for julen, men lige netop i år, må det være nærvær med afstand. Hygge i klassen med afstand og portionsindpakning. Julerengøring og sprit. Og midt i det hele bliver elever, klasser, årgange, lærere hjemsendt, da der er konstateret positive test. Skolen som en jule-yoyo.

Årets julekalender i min klasse er også anderledes. Vi har modelleringsjul. Alle eleverne har arbejdet med forskellige modeller, der kan sige noget om smittetallet i december. Vi skal så finde dagens bedste bud på et smittetal, og vinderen belønnes med pebernødder. Eleverne arbejder i regneark. Jeg har stadig håb om, at matematik er faget, der kan få eleverne til at forstå alvoren i pandemien.

Artiklen fortsætter under banneret

Der findes heldigvis også en del digitale muligheder. Sofaskolen fra Alinea holder jul. Skoledu.dk har en julekalender. Og google byder ind med rigtig mange muligheder.

Og analoge muligheder, som medlem af Matematiklærerforeningen har jeg lige modtaget et medlemsblad fyldt med den skønneste julematematik.

God december til alle og forhåbentlig fri fra Corona


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.251 andre er allerede tilmeldt