Lærernes A-kasse
0   5

Morten Refskov er ny formand for Lærernes a-kasse

Formanden for DLF’s overenskomstudvalg er valgt som ny formand for Lærernes a-kasse efter Gordon Ørskov Madsen. De delegerede holdt et kort virtuelt møde, valgte ny formand og besluttede vedtægtsændringer om netop formandsvalg.

Da Gordon Ørskov Madsen blev valgt til formand for Danmarks Lærerforening, blev det besluttet at han ikke samtidig skulle være formand for Lærernes a-kasse. Derfor blev delegeretforsamlingen for a-kassen indkaldt ekstraordinært i fredags til at vælge en ny formand.

"Der er tradition for, at a-kassen har en formand fra DLF. Det er DLF, der har majoriteten i bestyrelsen i Lærernes a-kasse, men det formelle skal være i orden. Derfor blev der indkaldt til delegeretmøde", fortæller den nye formand Morten Refskov.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge vedtægterne var det tidligere sådan, at man valgte en af de to næstformænd som ny formand, men det har man nu ændret. Sådan at det nu er bestyrelsen, der kan beslutte, om man vil vælge en af næstformændene til ny formand eller man vil vælge en anden.

Lærernes A-kasse har undervisere generelt som medlemmer - fx medlemmer af DLF, Uddannelsesforbundet og Frie Skolers Lærerforening. Der er omkring 76.000 medlemmer af Lærernes a-kasse, der har været selvstændig siden 1985.

Delegeretmødet i fredags foregik virtuelt og varede ifølge Morten Refskov ca. 15 minutter. Det var helt formelt og uden store opstillings- eller tiltrædelsestaler.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ