Morten Refskov er valgt til ny formand for Lærernes A-kasse.

Morten Refskov er ny formand for Lærernes a-kasse

Formanden for DLF’s overenskomstudvalg er valgt som ny formand for Lærernes a-kasse efter Gordon Ørskov Madsen. De delegerede holdt et kort virtuelt møde, valgte ny formand og besluttede vedtægtsændringer om netop formandsvalg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da Gordon Ørskov Madsen blev valgt til formand for Danmarks Lærerforening, blev det besluttet at han ikke samtidig skulle være formand for Lærernes a-kasse. Derfor blev delegeretforsamlingen for a-kassen indkaldt ekstraordinært i fredags til at vælge en ny formand.

"Der er tradition for, at a-kassen har en formand fra DLF. Det er DLF, der har majoriteten i bestyrelsen i Lærernes a-kasse, men det formelle skal være i orden. Derfor blev der indkaldt til delegeretmøde", fortæller den nye formand Morten Refskov.

Morten Refskov træder ind i DLF's topledelse

Ifølge vedtægterne var det tidligere sådan, at man valgte en af de to næstformænd som ny formand, men det har man nu ændret. Sådan at det nu er bestyrelsen, der kan beslutte, om man vil vælge en af næstformændene til ny formand eller man vil vælge en anden.

Lærernes A-kasse har undervisere generelt som medlemmer - fx medlemmer af DLF, Uddannelsesforbundet og Frie Skolers Lærerforening. Der er omkring 76.000 medlemmer af Lærernes a-kasse, der har været selvstændig siden 1985.

Delegeretmødet i fredags foregik virtuelt og varede ifølge Morten Refskov ca. 15 minutter. Det var helt formelt og uden store opstillings- eller tiltrædelsestaler.