Billedkunstnere tilbyder gratis julehygge og tegneskole

Da eleverne i marts blev sendt hjem på grund af corona, begyndte kuntneren Jimi Holstebro sammen med sine sønner at lave en online tegneskole for folkeskoleelever. Nu laver han en julekalender.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tegnemusene Franke og Jimse skal redde julehumøret, som er blevet stjålet af to monstre med coronahoveder. Det er plottet i julekalenderen 'Den Magiske Tusch' som kunstnerne Jimi Holstebro og Frank Høedt står bag. Men det klassiske plot er kædet sammen med en tanke om, at seerne gennem tegning skal involveres i historien

"Vi lægger et afsnit hver dag fra kl. 07:00, så skoleklasserne kan bruge dem fra morgenstunden" fortæller Jimi Holstebro til folkeskolen.dk/billedkunst.  "På vores facebookside HoedtHolstebro har vi lagt nogle pdf'er op - både en oversigtstegning for hele historien daglige tegninger til dagens historie, og selvfølgelig producerer vi kravlenisser lige til at printe ud og bruge. Alt sammen i sort/hvis, så eleverne selv kan farvelægge og fuldstændig gratis".

Meningen er at de mange tegninger til sidst skal sætte sammen til en stor plakat. Historien og tegningerne vil bygge en større fortælling frem mod jul.

"jeg håber, at det kan blive et morgenritual for eleverne at starte hver dag med at tegne sammen med en masse andre børn rundt om i hele Danmark. Eller at julekalenderen kan inspirere lærere, hvis eleverne bliver sendt hjem fordi skolen bliver ramt af corona" siger Jimi Holstebro, der begyndte med onlinebilledskole under nedlukningen for at skabe nærvær og fællesskab for børnene, for man godt kan tegne sammen og fordybe sig sammen på afstand.