Blog
1   44

Hvor er jeg træt af at tænke på en gammeldags måde

Abonner på nyt om Søs Prehn i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I Frederiksberg kommune får lærerne stillet arbejds pc´ere til rådighed og det er da helt fint. Det er lidt ligesom med skoleuniformer, vi har alle de samme, der er ikke nogen der har en fin dyr computer med en lækker stor skærm eller nogen der skejer ud med sjove tastaturer, der kan skifte farve. Vi får to computere at vælge imellem. En der ligner lidt en traktor og så en mere fancy en med touch skærm. Jeg har traktoren, fordi det trods alt skulle være den mest driftssikre – og fordi der ikke var andre, da jeg startede på mit job.

Det begrænsede udvalg af lærer computere har den fordel, at vores it folk kender modellerne og altid er klar til at hjælpe os enten over telefon eller i en pause. 

Men, det der er noget juks er, at vores computere nogle gange skal opdateres og derfor indleveres til kloning i vores it afdeling. Hvis ikke du får lagt dine dokumenter i skyen inden Frederiksbergs deadline for kloningen, så forsvinder ALT på dit skrivebord. Så de fleste husker faktisk at gemme deres ting. USB stik kommer i sving og vores gratis adgang til OneDrive. 

Der var desværre nogle kolleger der ikke fik det gjort, de havde misset beskeden, men i stedet for bare at slette indholdet på de ca. 700 stakkels kollegers computere, er indholdet nu slettet på adskillige tusinder computere - også dem der havde været artige og havde fået klonet i tide. Jeg havde fået klonet og troede jeg var på den sikre side – men nu er alt også væk på min pc. For desværre havde Microsofts lavet en fejl og havde slettet tusindvis af lærer pc´ere. Alt er pist væk. Udover jeg selvfølgelig er smådesperat over at mangle min forberedelse, vigtige noter og ikke kunne gennemføre min hverdag, så bliver alle mine konspirationsteorier vandet med ond gødning. Hvorfor kan kommunen styre min computer med et klik? Hvorfor har kommunen overhovedet adgang til min computer? Hvem kan følge med i, hvad jeg laver på den? 

Desværre kan jeg kan ikke engang tillade mig at brokke mig, for alle mine yngre kolleger kigger bare på mig, som om jeg er lidt mærkelig og spørger pænt, hvorfor jeg ikke bare altid gemmer i skyen. 

Artiklen fortsætter under banneret

FORDI DET GØR JEG BARE IKKE, råber jeg inde i mig selv. Smiler pænt til dem og ærgrer mig over, at jeg åbenbart bare tænker på en gammeldags måde. 

Dårlig dag på jobbet! 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.021 andre er allerede tilmeldt