Blog
0   3

Om at undlade redde verden fordi den mest befinder sig i egen navle.

Abonner på nyt om Charlotte Papsø i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg ville allerhelst aldrig lade coronaen vinde over et kreativt indlæg om spændende og motiverende undervisning, men jeg tror min minimalistiske kaffekop er flydt over med frustration over pandemier og arbejdsoverlevelse.

Coronaen er sig selv nærmest , et grumt , fælt synonym for alle sprogets negativt ladede ord der handler om begrænsninger, afgrænsninger  og restriktioner. 

Mine elever kender de grænser der er tegnet op i form af områder på skolen de må færdes , steder de må vaske hænder og de små hvide krydser på gulvet i musiklokalet hvorfra morgensangen og meddelelserne livestreames til resten af skolen. Berøringerne og afstanden er lidt mere flydende , lidt ligesom håndspritten, håndsæben og overgangene mellem de enkelte lektioner. Af og til kræver det både Pippi paryk, pap ja-hat og grimme plastikbriller at komme igennem dagen og især de dage hvor tanken om alle de ting der forekommer mig at blive mere og mere umulige at lave, preller af på mit bemærkelsesværdigt fedtede visir.

Drømmen om at lave teater, film og at kunne lade eleverne klumpe sig sammen i sofaen krakelerer som størknet teaterblod på en tør og ridset overflade. Alt er tilpasset hensyntagen og det er også rigtig fint, det er bare svært at blive ved med at få luft når man samtidig kan mærke at lærerværelset på nogen punkter er ved at være iltfattigt og kollegerne af og til virker som om de mangler en seriøs -flybillet-sydpå-salve. 

Jeg glemmer konstant visiret og når jeg kommer hjem fra restriktionerne og hensynet glemmer jeg mig selv og styrter rundt mellem mundbind og mennesker for at finde åndehuller der kan få den her tilstand til at gå over.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.019 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.508 andre er allerede tilmeldt